Първите 4 се класират за Националното

Екатерина Стоянова

За пръв път в Lvl up и за четвърти в Пловдив, се проведе регионален  турнир по Yu-Gi-Oh. Това е второто най-престижно регионално Yu-Gi-Oh първенство в България, като такива се провеждат най-често в София, Варна и града под тепетата. Чрез тези турнири се формира националния отбор за Европейското първенство.  Половината от наградите са осигурени от KONAMI и включват пакети с оригинални тестета, плеймати и участие в националното първенство, разказа организаторът и участник в турнира Виктор Узунов.

30 момчета, от различни възрастови групи, но с обща страст, се състезаваха за наградите под зоркия поглед на съдията Иван Тодоров.  Осем от тях бяха от София, всички останали – от Пловдив. Съдията ни съобщи, че състезанията се провеждат там, където са най-голям брой играчите, а датата е съобразена с всички тях. Настроението бе напрегнато, „треперещо“, както го описаха, но не липсваше и забавната част.

Проведоха се 5 рунда по 40минути, като някои от игрите приключваха много преди времето да изтече. Победителите формираха Топ 8. В Топ 8 се състезават 8 играча за челната четворка, която има право да се състезава в Националното и, респективно, получава награди. Един срещу друг на финала застанаха Иван Арабаджийски, Виктор Узунов, Денис Христов и Симеон Пантелеев. След това дойде време на последната игра, от която се определи и регионалния шампион – Денис. Той все още не е сигурен дали ще участва в Националното първенство, но Иван, който се класира на второ място, ясно и нахъсано заяви, че отива на Европейското.



1 comment

  • Comment Link moolype moolype Фев 14, 2024

    thnx for sharing your terrific webpage. Aankoop van glimepiride online in Antwerpen, België

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…