Веселин Петров прави най-популярните въздушни легла в България

Идеята се родила на шега. С негов приятел просто решили да си ушият хамак

Веселин прави и хамачета за деца, ленти, йога люлки и кърпи за първа помощ

Екатерина Стоянова

Веселин Петров е от Казанлък, но животът случайно го довежда в Пловдив преди 4 години. Занимава се с катерене, ходене по лента,  въздушна йога и... прави хамаци. Но не какви да е хамаци, а Айляк Хамаци!

Всичко започнало, когато с неговия приятел от Бургас, Кристиян Александров, били в Кара дере и решили, че искат да си купят хамак. Да, но всички хамаци били прекалено скъпи, затова Кристиян предложил да си направят собствен, с помощта на шевната машина на баба му.  Купили си материалите и така се родил първият Айляк Хамак, който още е здрав и читав.

Приятелите им много харесали хамачето и поискали и те. Веселин ушил 5 и им ги подарил на драго сърце. Малко по-късно и други хора разбрали за въпросните хамаци и поискали. И така, на шега, Петров започнал да прави и продава от въздушните си легла.

Материята им е от полиестер, защото е много лек, компактен и изсъхва бързо. Не са въжени по две причини – по-удобни са и по-компактни. В направата е вложена много любов. Самите хамаци са много качествени и евтини – цената на един е 40лв. Предлагат се в 16 различни цвята, щамповани и печатани. Най-тежкият човек, който е лежал в такъв хамак, тежи 150кг.

Фенове на марката Айляк твърдят, че са изключително удобни и са спали съм като на облак в такъв хамак!

Веселин прави още хамачета за деца, ленти, йога люлки и кърпи за първа помощ. Интересното при йога люлките е, че се използват при въздушната йога, която има лечебно действие.  Първият човек в България, който се занимава с това и всъщност запознава Веселин с въздушната йога, е Людмил Дренски. Той лекува себе си така.

Относно кърпите за първа помощ, те трудно се намират. По-скоро трудно се намират качествени такива, обикновено се изхабяват и късат бързо. Затова нашият изобретател решава да откликне на молбата на негов приятел и за два дни измайсторил 10 такива кърпи.

Веселин е изключително динамична и енергична личност с голяма усмивка и голямо сърце. Неведнъж просто е подарявал, но и често късметът му се усмихва.  В началото не е вярвал, че ще се стигне  до тук – да произвежда и продава най-харесваните хамаци в България, но днес, вече утвърден на пазара, с опит и знания, се чувства напълно уверен и в свои води.

Той е пътувал много на стоп, видял е Русия, Германия, Италия, Гърция, Австрия, Турция и т.н., което му е помогнало много с рекламирането и разпространението на хамаците. 

Случило му се е веднъж да пътува от София до Пловдив с 6 различни коли,  и тогава, пак на шега, продал 8 хамака ей така.

Ей така се случват нещата при него – непреднамерено, почти неочаквано, готино!

Фотограф: Никол Недевска

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…