Той се казва Данаил Биков и спечели брейк батълите в Саунд Трап. От Русия е, по-точно от сибирския град Омск. Пристига в България преди повече от година. Занимава се с музика и танци и е част от Original Colors Crew и Troublemakers flava. Ето какво разкри той пред Стефка Георгиева за КАПАНА.БГ.

Как започна да се занимаваш с танци?

За първи път видях брейкинг в едно клипче на телефона на мой приятел. Оказа се, че това бяха Junkies cru, които са от моя град. След това, по време на една лятна почивка, случайно попаднах зад сцената на един известен фестивал - "Yalta Summer Jam". Това се случи през 2008 година и за хип-хоп културата знаех само, че включва в себе си рап и брейкинг. Имах едно пиратско CD на 50 cent и 2pac. По-късно през годината година се записах на брейк в един дом на културата, където няколко пъти видях хора, които наистина знаят за какво става дума, частност Junkies . Там за първи път чух фънк музика от моя човек B-bop. След 3-4 месеца напуснах тази зала и през 2009 година за първи път се записах на състезания, на които усетих цялата магия на тази култура. Смених няколко зали и накрая се срещнах с бибой Batman. Той ми „отвори вратата“ към истинския брейкинг, към истинския рап и към доста неща, които ми помагат в живота до ден днешен. 

С нещо друго занимаваш ли се?

Освен брейкинга, рисувам графити вече 5 години и правя музика. В момента подготвям един албум с мои бийтове и с участието на DJ Skill и DJ B-bop. 

Любителски или професионално се занимаваш с танци?

Активно тренирам с моите хора Troublemakers cru  и участвам в състезания, когато имам финансова възможност.

Какво е мнението ти за брейк танците тук?

За момента живея в Пловдив, от година и половина, и мога да кажа, че брейкинг се движи тук прекалено бавно. За сметка на това Пловдив е на особено високо културно ниво. Изложби, партита, опен-еъри и други инициативи. За хип-хоп културата в града най-многосе грижи DJ Skill, който постоянно организира събития и партита на такава тематика.

Видимо това е твоето нещо, но можеш ли да го опишеш?

Хип-хопът не е култура на думи, а култура на действия.

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…