Той е Иван Шарков и е едно голямо слънце, разхождащо се по пловдивските улици. Занимава се с фотография, основно пейзажна и улична. Пътувал е, продължава да пътува и няма намерение да спира, но въпреки това иска да остане и да се реализира в Пловдив. Вижте какво сподели той пред Стефка Георгиева за КАПАНА.БГ

От колко време се занимаваш с фотография? 

Около 5 години. 

Какво те накара да грабнеш фотоапарата? 

Приятел. 

Кой е любимият ти кадър или зад кой се крие най-голяма история? 

Зад всеки кадър има дадена случка или миг, който ме провокира да го хвана или направя, но не винаги успявам. Любимата си снимка все още не съм я направил. 

Как се насочи към уличната фотография и защо? Има ли нещо специално, което откриваш в нея? 

Първоначално исках да снимам всичко. С времето се насочих към тази нишка от фотографията, защото ми доставя най-голяма емоция, независимо каква. Защото една снимка трябва да ти носи емоция (Перифразирам думите на един човек, Elliott Erwitt, също е уличен фотограф. Мисля точно като него и от негови снимки се запалих). Уличната фотография ти позволява да виждаш живота от различни ъгли. 

Най-щурото ти приключение в фотоапарата? 

Старая се да ги избягвам, когато снимам. Все пак искам да остана незабелязан. От време на време ми викат и се налага да обяснявам или да трия кадри. Може би протестите през 2013г. в София. 

Защо остана в Пловдив, има ли нещо специално за теб под тепетата? 

Защото е най-красивият град. 

Занимаваш ли се с нещо друго? 

Студент съм все още. Уча адаптивна физическа активност и спорт за хора с увреждания в Национална спортна академия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…