Трябва да сме смели в нещата, които правим, иначе няма развитие

Паулина Гегова

Замисляли ли сте се колко различни хора живеят по света, с различни интереси. Ама наистина различни! Едни се занимават със спорт, други с наука, трети с политика, четвърти с изкуство и т.н. и т.н. Земята ни предлага толкова много и всеки един елемент е по себе си специален. Понякога съмишленици се намират повече от лесно, понякога пък трудно. Както се казва - реалността е индивидуална за всеки. 

Раждаме се, порастваме и се придвижваме. Движението е основна максима за човека. Пътя му го отвежда до немислими, понякога, дестинации или до напълно желани. 

С един такъв персонаж ще ви запознаем днес.

Мария Димитрова е родом от Хасково. Озовава се в Пловдив заради образованието си. Веднага след завършване на гимназия, кандидатства тук. Приемат я "Български и английски", но осъзнава, че не това я влече, затова се пренасочва към курсове по онлайн маркетинг и SEO. 

Толкова се влюбва в града, че решава да живее тук и да, както казва, расте заедно с него. Първото, което си мислиш, когато я видиш е, че тя се откроява от тълпата. Татуировките и пиърсингите по тялото й може да я представят като вятърничава и несериозна в очите на мнозина, но те не са само показност. Мария просто е свободолюбива. Тя е тясно свързана с гейминг индустрията и точно това е превърнала в своя професия. 

Занимава се с игри от много малка, откакто се помни. Като дете е играла при приятели на техните NES, Atari 2600, Sega Genesis. "Спомням си когато PlayStation дойде при нас. С братовчед ми Красимир прекарвахме адски много време в залата с левчета, които ни даваха бабите ни. Една от игрите, която ми е много скъпа е Bloody Roar 2. После и на мен ми взеха PlayStation. С другият ми братовчед - Дидо бяхме на седмото небе. Прекарвахме си страхотно. Вечерта когато трябваше да спим чакахме нашите да легнат и ние ставахме и разцъквахме."

Мария не е стриймър, макар че много често са й предлагали. "Така и не се реших да го направя, поради простата причина, че знам какво се случва и какви глупости се изписват по стриймовете на жени. Те не се взимат на сериозно, а и повечето не го правят с такава цел. " 

Не й допада и определението Нърд, което много често се използва за хора, силно зарибени по игри. Приема го за обидно, защото тя има социален живот, а игрите са страст, която е превърнала в професия. Смело се захваща с проект, който дълго е бил замразен, решена да го въздигне от пепелта. Събира нов екип с членове Златин Ламбев, Ивомир Иванов и съпругът й – Димитър Димитров и почват. Тя сама създава сайт за проекта, който излезе съвсем наскоро и тепърва се развива. Името е кратко и стойностно: E-Gamers.

http://e-gamers.info/е под крилото на софтуерната компания http://neweraideas.net/

Неговата мисия е голяма, но като цяло е да бъде част от развитието на гейминг, аниме и косплей културата в България, защото в тези категории има толкова добри в работата си хора, които за съжаление остават невидяни и нечути. Тази индустрия е популяризирана в Европа и Азия, дори в Америка, но у дома нещата стават бавно и често се гледа на тях скептично.  А Мария е прекрасна и амбициозна. Малко завеяна, както се определя често, но с добро сърце и остър ум. Едва на 23 години, вече е женена от няколко месеца за Димитър Димитров, който е прикован на инвалидна количка. Този факт ме изуми и в същото време възбуди в душата ми възхищение към нея. Доказа ми, че няма граница за любовта. Самата сватба е минала повече от забавно. Мария не обича бляскави церемонии и булчински рокли. Омъжили са се набързо, а тя е била по кецове, дънки и потник. На такива хора, жаргонно им казваме "шматки".  А тя определено е една от най-симпатичните и чаровни шматки. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…