City Rock Gigs е събитие, което пловдивчани вече знаят, че дори и обичат. Каква е вероятността да събереш хора в сряда вечер на концерт на непозната банда? Ами, явно е лесно като затвърдиш, че канените от теб групи са качествени и забавлението ти е гарантирано.

Гостите миналата вечер бяха софиянците от Motel Tv. Фънк импровизация, която успя да сгрее душите ни и искрено да ни разсмее. Микс от Милена Славова и Тангра, че и на Ахил майка му (песен, написана за приятел на вокалиста) бяха само малка част от изпълненията на бандата. Макар и от столицата, тези момчета бяха напълно наясно що е  то айляк и как да го изразят чрез музиката си и то на възможно най-правилното място!

Веднага след тях на сцената се качиха и група ФОН, които от своя страна свиреха като за пръв и последен път. Може би, защото си беше и така – това беше дебютът им на сцена, както и краят на съществуването им. Когато съчетаеш музиканти от няколко прекрасни банди, няма как да се случи нещо лошо. Вокалист Никола от група TDK, басист Росен от ЛопАтАркА , на барабаните застана Здравко от Omnipresent, а китарист беше Джей от бившите "Пулс".  Дали нарочно или не, светлина на сцената нямаше – нямаше какво да те разсее от музиката им. Изцяло авторски парчета, създадени специално за този концерт, което си се и усещаше през цялото време. Спонтанно и искрено, изливащо се от душата. Всеки от тях беше на сцената в своя си паралелен свят на муза и разтърсващо удоволствие от това, което са създали. Единствен кавър беше на „Дилмано Дилберо“, защото публиката е българска и има нужда от „хоп-троп“, както се изразиха и от бандата. Все така импровизирано приключи и цялото събитие, когато поканиха на сцената Роберта-Димана, вокалистката на Лопатарка, да помогне за епичния край на вечерта, която беше уникална във възможно всички варианти на тази дума.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…