Последните първи утвърждават позицията си на една от най-добрите музикални платформи в града с всеки следващ концерт

Последните първи се превръща в разрушителна платформа и с всеки следващ концерт потвърждава, че музикалната позиция на младите е твърда, стабилна и повече от страхотна. Макар и все още да прохожда, то успява да препълни залата в Петното и да показва на пловдивската публика непознати, но пък адски добри банди.

Тазседмичните гости в Петното бяха младежите от Leever и добре познатите ни вече ТДК. Leever дадоха честта на публиката в Петното да присъства на първия им концерт. Макар и да свиреха основно кавъри, то подбора им на песни беше . The Stooges, Kyuss, че дори Jefferson Airplane се чуха от сцената. Това не са банди, които всеки харесва, но пък и не ходиш на Последните първи ако харесваш строго рамкираната музика. Все пак, най-харесаното парче от целия им репертоар се оказа и единственото им авторско. Вие пишете история в момента, сподели вокалистът на бандата и добави, че всички от Leever са на мнението, че по-добро място за дебюта им на сцена от Петното, не е имало.

Веднага след тях на сцената се подвизаваха момчетата от ТДК. Те са една от бандите, които вече имат утвърдена публика и знаеш, че щом отидеш на техен концерт се появява и голямото ти музикално семейство. Освен с музика, този път момчетата очароваха и с картина. Тематични видеа се прожектираха зад тях, които допълваха на над сто процента цялото изживяване от концерта им. Енергията, която струи от тях трудно би могла да бъде описана с думи. Те не творят само музика, а изразяват гражданска позиция и са успели да намерят правилните си последователи. Дори изрази като „к*р за държавата“ биват приети с овации и гърлено повтаряне от публиката, което само може да навее на мисълта, какво ли би се случило в момента, в който именно тази публика ще трябва да избира някой ден какво да се случва в пак същата тази държава. С малка изненада, стихосбирка на Димчо Дебелянов, закриха концерта ТДК, което точно и ясно си показа каква е идеята на Последните първи – нестандартни, здраво стъпили на земята и добри. 

1 comment

  • Comment Link Bowie му майката Bowie му майката Апр 26, 2015

    Две авторски свириха Leever, две! :D

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…