Акустик Трио 3000

Невероятните музиканти Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев създадоха една приказна вечер в бар „Театъра“. Спокойствие и хармония звучаха от китарите и цигулката, изпълващи цялото пространство на двора на Драматичния театър. Освен традиционната програма, която изпълняват, те представиха и няколко композиции, създадени специално за представянето им в Пловдив. Такава бе „Акустична песен“, която официално още не е именувана, но поради липсата на друго название, я кръстиха по този начин в края на изпълнението.

Публиката бурно аплодира музикантите след всяка една музикална композиция, а закъснелите гости трудно си намираха място в претъпкания с многобройна публика бар. Общата страст на артистите към китарата е толкова осезаема, че поведоха публиката в музикален унес, от който никой не иска да излиза. Сякаш не три, едно съзнание е написало цялата музика и не е трио, а солов концерт. Ако за миг затворите очи и се потопите в музиката, ще чуете как звучи съвършенството.

Малцина са музикантите у нас, които толкова умело да съчетават различното звучене на джаз, рок и фламенко с етно звученето. А за самото изпълнение просто няма какво да кажем. Такъв синхрон и хармония можете да видите само у тях. Сякаш не свирят на инструментите, а нежно ги галят и едва-едва погъделичкват струните, чиито звучи напомнят невинността на детски смях.

През цялото време публиката беше затаила дъх и дори не се чуваха традиционните за всеки концерт разговори по време на изпълненията. Сякаш от момента на качването им на сцената, до този, в който я напуснаха, времето беше спряло и не съществуваше нищо друго, освен Цветан, Иван и Веселин на сцената. Редки са случаите на такова очарователно и смайващо безвремие.

 

С нетърпение очакваме следващото гостуване на музикантите в града под тепетата, а до тогава ви оставяме да се насладите на кратко видео от изминалата вечер.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…