Оперният фестивал препълни Античния театър и някои от желаещите дори седяха на стълбите, за да могат да видят „Аида“. Специално за представлението, от Венецуела пристигна  Ана Лукреция Гарсия, която показа изключително висока класа в оперното пеене. Съставът на Държавна опера Пловдив по нищо не отстъпи и представлението беше на едно божествено, не просто национално, а световно ниво.

В бляскавия спектакъл, който преобрази целия Античен театър, участваше пълният състав на операта. Сцената беше преобразена в египетско царство, което отнесе зрителите в далечните земи и стари времена. „Аида“ бе наблюдавана със затаен дъх от всеки един, дошъл да се наслади на великолепната постановка.

Едва ли има по-красива гледка от тази, в която виждате как опера и балет се съчетават в едно неразривно цяло. Нина Найденова, която постави „Аида“ се е справила зашеметяващо и дори и да търсите критики към нея, то едва ли бихте ги открили. Дори в антракта, част от публиката не пожела да излезе навън, защото никой не желаеше да изгуби най-доброто място за гледка към театралната сцена.  Солистите Таня Иванова, Ивайло Михайлов и Пламен Кумпиков се бяха потопили надълбоко в образите си, а блажените им гласове бяха като ангелски звън за ушите на посетителите.

Целият фестивал бе наблюдаван от хиляди зрители, а оперите бяха коментирани дълго след техния финал. „Аида“ беше бляскав и грандиозен финал на двете седмици, посветени на операта на сцената на Античен театър Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…