При препълнени места за зрителите приключи 21-вия международен фолклорен фестивал, който се проведе в продължение на пет вечери на сцената на Античния театър. Публиката беше по многобройна и от тази на откриването. Ако през първата вечер част от зрителите бяха принудени да стоят на стълбите, то снощи нямаше места не само на стълбите, но и за правостоящи. Пътеките, предвидени за преминаваме между отделните сектори бяха пренаселени и Античния трудно побра всички желаещи да видят голямото закриване.

Равносметката от провелия се фолклорен фестивал са десетки състави от 3 континента и хиляди зрители, дошли, за да се насладят на живия фолклор на различните нации. 

Всяка една от участващите трупи получи диплом за участие, а преди 2 дни, те бяха посрещнати в сградата на Община Пловдив, където освен, че бяха поздравени за участието, получиха и специално изготвени за случая фотоалбуми със снимки от фестивала, който да отнесат в родните си страни, като спомен от гостуването си в Пловдив.

Всички хореографи на танцовите състави се бяха справили чудесно и аплодисментите на публиката не закъсняха. Целия Античен театър ехтеше при тържествената церемония, която за финал имаше и разкошни фойерверки. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…