Три банди дадоха огромна надежда за развитието на метъл музиката в Източна Европа. Групите с фронтмени жени, разтърсиха сцената на бар „Театъра“, а публиката пред тях буквално избухна. 

Първи на сцената излязоха младежите от Downer kill, които не спират да се развиват и да обират наградите на фестивалите. Тази година, момчетата и прекрасната им русокоска, бяха записани в историята на Каварна като единствената група, свирила в рок столицата на България 3 пъти за 2 години. Бандата поднесе и малка изненада на пловдивските си фенове – имат нов китарист. Стефан, както се казва най-новият им член, ще заеме мястото на Емо, който за съжаление заминава извън страна и се наложи да напусне проспериращата група.

След тях на сцената излязоха Nameless Day Ritual, които са съвсем млада банда. Идеята околко тях се върти от 2010-та, но се състоя едва миналата година. Музикантите се справят повече от успешно и тепърва набират скорост на българската сцена. Феновете на тежката музика бурно ги подкрепиха, което нямаше как да не зарадва Nameless Day Ritual.

Ииии виновниците за голямото събитие – Jinjer, брутално разбиха публиката. Украинската банда показа висока класа в музиката си, а вокалистката им направо разцепи с бруталните си кор вокали, за които на моменти се питах: „Това наистина ли го прави мацката?“. На второто парче съмненията вече съвсем бяха изчезнали, а феновете бяха изпаднали в унес от тежката музика. Няколко пъти погото се завихряше, като имаше съвсем кратки паузи, колкото участниците в него да усеят да си поемат дъх.

„Театъра“ доказа мястото си като сцена, на която всеки може да открие нещо за себе си. От латино ритми, но тежък метъл, това е място, на което можете да чуете страхотна музика, независимо от стила. Пък току видите, открили сте нещо ново за себе си при тях.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…