Трибютът на Шаде превърна театъра в най-романтичното кътче на света

Няколко минутни аплодисменти след края на музикалния спектакъл

Най-важното нещо, което трябва да усвои човек, е да се научи да обича. Ако все още не сте успели, пуснете си музиката на Шаде. Смуут джаза и божествения и глас могат да разтопят дори най-твърдия привидно човек.

За съжаление божествената певица все още не се е върнала за следващо участие у нас, след концерта си в София през 2011-та, но намери повече от достойни заместници, които да представят музиката й в Пловдив. Единадесет зашеметяващи музиканти, начело с Елена Сиракова, представиха трибют с песните на легендата в джаза.

Нима може да бъде по-красиво? Лято е, след прохладен и освежаващ дъжд, много хора се отправиха към сцената на „Театъра“ в очакване на красивото представление. А концерта надмина очакванията ни по всички параграфи. Сякаш над целия Пловдив надвисна романтична мъгла, която бе покрила като с пелена посетителите на събитието. Елена Сиракова запя сякаш не с глас, а със сърце. Песните звучаха не като музика, а като молитви от и за любовта. Тази жена, създадена сякаш съвършена за смуут джаза, донесе топло усещане у всички посетители, които се разтопиха под романтичните звуци на инструментите. 

Време за любов дойде. Рядко музика успява да ме разчувства до такава степен, че сърцето ми да се разтупти, но ето, случи се и е тоооолкова красиво. Сякаш през тези безкрайно кратки два часа не съществуваше нищо наоколо, целият свят бе изчезнал и се чуваше само музиката на Шаде, изпълнена от тези великолепни музиканти. Китарата на Мирослав Иванов звучеше като истинска страст, а саксофонът на Димитър Льолев я разпалваше още повече. А перкусиите, флейтата, басът и беквокалите? Всичко беше толкова красиво, че без никакво съмнение мога да заявя – това беше една съвършена романтична вечер. В подобни моменти си влюбен. Може би не в конкретен човек, просто усещаш любовта в себе си. 

Обичам Пловдив както героините в романтични филми обичат Париж - неописуемо, безвъзвратно и до гроб. А музиканти като тези и жени като Елена ме карат да го преоткривам отново и отново. Тя, вокалистката на вълшебната вечер, се появи в тоалет, напомнящ този на Шаде от клипа и на песента “No ordinary love”. И беше боса. Трудно се пише за онези неща, които носят силен емоционален заряд. Просто ако снощи не сте били на трибюта, състои ли се отново – не го пропускайте.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…