Една от най-спокойните и лирични вечери се състояха в бар „Театъра“ миналата вечер. Макар че мястото стана една от най-популярните сцени за трибюти, представяни от подбрани и невероятни музиканти, в „Театъра“ не липсват и представяния на авторска музика. И то каква музика само!

Този път на сцената излязоха Митко Таралежков и Лукас Маскиано. Пръв пред публиката излезе сънародникът ни, който изпълни най-обичаните от неговите почитатели парчета, както винаги – неразделен с китарата си. С него беше и сценичната му половинка – Bggz, с който зарадваха ушите на посетителите. Малко меланхолични с дъх на отминаващо лято бяха песните им. А що се отнася до отминаващото лято – „А лятото е само наужким, замирише ли на печени чушки…“ Така се пее в една от песните на Таралежков, която той остави са финал на своето представяне, докато публиката пееше с него.

Веднага след двамата любимци на родната публика, се появи и страхотният Лукас Маскиано. Аржентинецът със страхотна дикция, бе придружен от очарователна преводачка, която да предава посланията му към пловдивчани. Каква музика, каква китара, какво вълшебство! Макар че сред присъстващите на концерта имаше испаноговорящи, за онези, които не владееха езика, текстовете на песните по-скоро минаха покрай ушите им, но музиката докосна сърцата на всички. Самият Маскиано сподели от сцената, че неговите песни всъщност са 80% текст, а музиката е универсална. И все пак нямаше как да не стопли сърцата на присъстващите. И докато се чудехме какво пее, изведнъж Лукас на чист български език запя „Катерино моме“. Популярната българска песен, която бе изпълнявана от Деси Добрева и в аранжимент на Ку-ку бенд, бе изпълнена от аржентинецът, който смая всички присъстващи. 

Аплауз за прекрасните вечери в „Театъра“. Още една прекрасна вечер, която ни откъсна от забързаното ни ежедневие и ни накара да се поспрем и да се заслушаме в света около нас.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…