Рядко ни се отдава възможност да присъстваме на толкова поучителни лекции, каквато беше тази проведена от прочутите братя Мангасариян, на сцената на Post-Culture Stage. 

„За вредата от образованието, културата и изкуството“ или както ще използваме по-долу съкращението О.К.И, е образователна лекция, която за пръв път дава един доста компрометиращ поглед над последиците от вече изброените. 

Някога питали ли сте се, какъв е смисъла на Арт-а? Ами на театъра? Добрите постановки ни трогват и често ни просълзяват. Но това дали е правилно? Редно ли е децата ни да гледат подобни неща? Да се натоварват?

Както успяхме да научим от мероприятието – не!

Не стига, че ние самите си имаме проблеми, но на всичкото отгоре отиваме на театър, където Шекспи(ъар) демонстрира личностните проблеми на разни тинейджъри, предава ни ги и ги прави ги наши наши проблеми, и за всичко това ние си плащаме? 

Това дава изключително лош пример на детската аудитория.

Обсъди се въпроса с образованието и до колко е валидно то. Че за какво му е на едно дете да ходи на училище?! И как доста известни творци/ актьори/ майстори извършват дейността си без диплома, пък дипломираните стоят без работа.. 

Как може?! 

Световната литература пък казвали, че всички я харесват. Да, ама не точно. Защото ако наистина някой я беше чел, нямаше да я хареса!

Наблегна се и на Арт-а. Ах, как се наблегна на Арт-а....

Гостите бяха впечатлени, чак направо втрещени на моменти, от претенциозно подбраните примери за съвременно изкуство. И как няма?! 

Деца, изкуството е лошо нещо и можете да сънувате кошмари след сблъсък с него!

Разбира се, нямаше как да не ни предупредят да ходим на опера само при едно условие - След като сме навършили пълнолетие и знаем, че отиваме на изцяло собствен риск... Което е изключително рентабилен съвет! 

Простете - не съм сигурна, че бих могла да изразя емоциите, които се носеха из въздуха на Петното на Роршах предната вечер правилно. 

Но пък мога да ви уверя, че след него публиката излезе с един изцяло нов мироглед. 

И важна бележка – Никога не кръщавай детето си Червената Шапчица! (Какъв човек ще си, да го причиниш на невинното дете?!) 

Едно обаче е сигурно – забавлението е най-важното нещо. И именно за това можем топло да благодарим на Мангасариян, за О.К.И. и за това, че направиха вечерта на всички гости (

а те никак не бяха малко) невероятно забавна и усмихната! 

 

1 comment

  • Comment Link Ива Ива Окт 11, 2015

    Очевидно авторът на тази статия нищо не е разбрал от "лекцията"...
    Твърде жалко!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…