Продуцентът и режисьор прави римейк на Червената шапчица

Екатерина Стоянова

Жоро Ставрев е целеустремен човек и нищо не може да го спре по пътя към мечтите му. Неговото постоянство го е отвело там, където иска, въпреки сериозните трудности, през които е преминал. Завършил е Кино и телевизия в Сценични кадри и от тогава се занимава с режисура. Започнал е със заснемане на сватби, след което е добавил в списъка и музикални клипове. Режисирал е предимно видеа на хип-хоп изпълнители, но не само.

Зад гърба си има един късометражен филм, наречен “I am everything”. Отнася се за човешките чувства, задълбавайки любовта не като типичното клише, а по-скоро като лек драматизъм. Инспириращ тип филм, получил 3 номинации на кино фестивал. В момента подготвя втори, който е нещо като римейк на Червената шапчица, но не точно. Използван е само персонажът, а всичко останало е изменено. Вече са направени кадри в Париж, а сега предстоят снимки на много интересно и привлекателно място в България, което остана в тайна.  Ще има пътуване във времето, където ще се бори съвремие със средновековие. Сценарият е подготвен изцяло от него, като единствено е използвал вдъхновяващи фрази от сонетите на Шекспир. Всъщност шекспировата нежност се усеща навсякъде.

Освен филмите Ставрев има и музикални клипове. Последният, който е направил, е на песента „Пак и пак“ на група No name. Жоро поел отговорността не само за заснемането, но и организирането, както и почти всичко останало. Клипът бил заснет в гориста местност край Пловдив, където усмихнати хора танцували на фона на дим, огън и природа. В него участвали и fire spinning групата INRI, които изнесла огнено шоу. Участници са били и Liter Jack, Емо и пичовете от група Suspects. 

Впрочем всички музикални клипове на групата са режисирани от Жоро. Няколко клипа на Емо, Alex P, Един Унджиян и други изпълнители също са негово дело. Когато снимам, се опитвам да изрази себе си по някакъв начин, своите емоции и въображение. Влагам много чувство в кадрите. Идеята ми не е всичко да бъде направено по строги правила, а по-скоро да носи емоция, както трябва да е всичко в живота, казва той.

Според него тази професия, както и останалите видове изкуства, имат светло бъдеще в България. Вижда развитие и надежда, особено в киното. В последните години то  се радва на силен напредък. Въпреки високата конкуренция, всички са заедно и се борят за издигането на българското изкуство, смята режисьорът. Съветвам всички е да бъдат упорити и да вярват в себе си. Борете се за мечтите си и не се отказвайте, завършва Жоро Ставрев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…