Стартира 22-ят Международен фолклорен фестивал

Най-силно се откроиха мексиканците, чиито стил е много по-различен от балканския

Едно от най-пъстрите и цветни събития в Пловдив започна само преди час. За 22 път Международният фолклорен фестивал гостува на Пловдив, а по традиция, ежедневно ще се провеждат дефилета на всички страни, вземащи участие в представянето на интернационалната култура.

Официалното откриване ще започне точно в 20:00 часа на сцената на Античния театър. Три часа по-рано, т.е. подранили с половин час от програмата си, участниците от България, Гърция, Мексико, Италия, Румъния, Сърбия и Унгария преминаха по главната пловдивска улица, а стотици гости и жители на града извадиха камери и телефони, за да заснемат танцьорите, облечени в традиционни национални носии. Те преминаха по „Александър Батенберг I”, след което спряха на площад „Стефан Стамболов” пред общината, където за целта има изградена малка сцена. 

Неофициалното откриване на събитието стартира с домакините – Фолклорен ансамбъл „Тракия”, които приковаха очите на хората, преминаващи по улиците и тези, които удобно се бяха настанили в столовете на различни заведения. Те тропнаха с крака на сцената, а публиката бурно ги аплодира в края на изпълнението. След тях, на сцената се качиха южните ни съседи от Гърция, които опредено впечатлиха с отлична хореография и чудесен синхрон. След тях на сцената, един по един, излизат представителите на Италия, Мексико, Румъния, Сърбия, Унгария, а пълните изпълнения на всеки един от ансамблите ще можете да видите само след час в Античния театър, с вход – свободен.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…