Чавдар Стойчев ще ни разкаже за предизвикатеслтвата в две специфични фотографски задачи. Вечерта ще бъде посветена на две теми.

Ще се запознаем с тънкостите при заснемане на репродукции на произведения на изкуството, а по-конкретно снимането на икони. В една подобна задача има множество предизвикателства от точното предаване на цветовете до представянето на различните текстуви и материали. Ще разгледаме използването на топло студийно осветление – “Dedolight”, стативи, държачи, отражатели, дифузьори, безкабелна връзка между камера и компютър и др.

Втората ни тема ще е снимането на високоскоростни обекти със светкавици с кратък импулс. За да се замрази движението в студио се изискват много познания и специфична техника. Ще разгледаме как се снимат летящи птици и обекти падащи във вода. Ще се запознаем с използването на светкавици с кратък импулс на светене 1/10 000 и цветни филтри.

кафе-бар "Отсреща"
19 часа
Вход: 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят
Можете да станете член по време на събитието

За да гарантирате участието си, молим да попълните регистрационната форма на тази страница: https://photoworld.bg/sabitia/skorost-i-reproduktsii-s-chavdar-stoychev/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…