Приятелите ни от дигиталния гид на Пловдив Lost in Plovdiv направиха бърза обиколка по заведенията и подбрахме за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо

В България по традиция около Великден и майските празници консумацията на агнешкото месо се повишава. То е вид червено месо, което идва от млади овце под 1 година. Богат източник на висококачествен протеин е, но и също така – изключителен източник на много витамини и минерали, включително желязо, цинк и витамин В12. Поради това редовната консумация на агнешко може да стимулира растежа на мускулите, поддържането и производителността. В допълнение, то помага за предотвратяване на анемия.

Ние от дигиталния гид на Пловдив направихме бърза обиколка по заведенията и подбрахме за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо.

Започваме нашата обиколка от ресторант „Одеон”, където в менюто ни изкушава агнешко джоланче с ризото от киселец и сфери от кисело мляко или агнешко месо, сготвено в глинен съд. За предястие предлагаме да опитате великденската салата с пъдпъдъчи яйца.

Неслучайно Porky’s BBQ често е спрягано като заведението с най – добрата скара в града, а ние бихме добавили – и като мястото, където винаги има огромен избор от свежи меса, приготвени по неустоим начин. Агнешките момички с масло, чесън и пресен лук не са новост за почитателите на този вид месо, а Великден е точното време, за да ги пробвате и вие.

 „Сол и пипер” е място, което неведнъж сме препоръчвали заради винаги прясната и свежа храна, така че сме убедени, че шеф Ники Боруков отново е подбрал продукти с максимално автентичен вкус, който да направи великденската ни вечеря още по – апетитна.

Вижте всички места в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…