Четири български града намират пресечна точка в клуб VOID на 23 март. Зад пулта ще видим и чуем представители на четирите кандидати за европейска столица на културата и притегателни културни центрове в страната - Пловдив, Варна, Велико Търново и София.

Концепцията на Cardinal Direction деликатно напомня, че където и да се намираш, качествената музика и нейните представители са някъде наоколо, а от теб се иска само да ги намериш.

Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Варна ще бъде представена от SAFFRON / THAT DIVINE.

Приносът на Живко Събев към цялостното схващане на електронната музика във Варна, играе голяма роля в културното развитие в този регион на страната, а и не само.

That Divine се ражда като идея сред приятели, а няколко години по-късно, след десетки сполучливи събития и нараснала популярност, се превръща в мултифункционална платформа с конкретна цел.

Saffron застава зад философията на That Divine, а именно представянето на висококачествен звук от дълбините на подземната електроника.

Пловдив, като домакин, ще бъде представен от Самуил Кехайов, съосновател на Мелформатор и Деница Чакърова, основател платформата GOOD VIBES и организатор на независимата общност PLOVDIV DESIGN TALK и UХ MeetUp Plovdiv.

Самуил отговаря за разнообразната програма на artnewscafe в Пловдив, основател е на аудио-визуалния колектив Melformator, част е от платформата Nordic Soundscapes, а тази година, съвместно с Деница Чакърова, е и организатор на серия събития на тема музика, технологии, образование и дигитални изкуства, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Велико Търново идва в лицето на Димитър Стоянов - ebbesen.

Димитър Стоянов (ebbesen), базиран във Велико Търново, казва, че е формирал еклектичния си подход към музиката основно по време на пребиваването си в Лондон.

Стилът му е силно повлиян от звука на Чикаго и Детройт, без значение дали пуска italo, wave, funk или disco, a се е подвизавал и на много симпатични местенца като Vortex  (Лондон), dalston roofpark, CLF Art Cafe Lacota (Бристол).

София се явява в лицето на Александър Владимиров - skasho.

Александър Владимиров или Скашо, както му вика дори баща му, не помни точно откога се занимава с Fonoteka Elektrika, но вече е минало доста време. 

Роден е в София, иначе е доста свестен и добронамерен. Обича да пуска емоционални и силно танцувални електроники, а понякога да яде дюнер по време на парти. Без картофи, ако може. 

Самуил Кехайов, Деница Чакърова, Живко Събев, Александър Владимиров и Димитър Стоянов застават зад пулта на club VOID на 23 март от 22 часа. Входът е 5 лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…