Заключителният концерт от пролетния сезон на „Камерна сцена Пловдив“ ще изнесат музикантите от „Folk five +“ със специалното участие на Петър Салчев (вокал) и словенката Звездана Новакович (вокал и арфа). Концертът е довечера от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив.
 
„Folk five +“ е млада пловдивска формация от възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Участниците в нея са дълбоко свързани с Академията и имат обща сценична история. Преди година у тях се ражда идеята да се съберат заедно, за да представят традиционния български фолклор в различна светлина, която да го направи по-разпознаваем, интересен и актуален сред младите хора. 
 
Концепцията им е нестандартна, както нестандартно е и съчетанието на инструментите, на които свирят - Васил Василев (кавал), Владимир Владимиров (тамбура), Деница Василева (вокал), Десислава Петкова (контрабас), Владимир Петков (пиано) и Живко Михов (ударни). 
 
Това подпомага диалогичността и интерактивността между музикантите на полето на етномузиката. В същото време е предпоставка за нови творчески импулси чрез съчетаване на фолклор с поп и джаз елементи, традиционно и модерно, локално и глобално.
 
През февруари групата изнесе благотворителен концерт в полза на идеята за ремонтиране на Жълтото училище в Стария Пловдив. В момента „Folk five +“ работят върху първия си албум, който ще включва авторска музика и аранжименти на фолклорна основа.
 

1 comment

  • Comment Link sildenafil kopen in Italië sildenafil kopen in Italië Авг 31, 2023

    I'm curious to find out what blog platform you have been using?
    I'm having some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more secure.
    Do you have any recommendations?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…