Забелязахме в наблюденията си на обществените течения, че думата „ ляво“ понякога предизвиква смущение, раздразнение, дори чиста агресия , затова решихме, че няма как да останем безучастни към темата за „лявото“. Леви политики, леви течения, лява литература, лява публицистика. Има ли такова нещо? До каква степен имаме криво разбиране на един от спектрите на политическия и социален хоризонт? Темата предизвиква широк отзвук и затова решихме, че ни трябва експертна (или не) помощ от страна на списанието за лява публицистика Dверсия.

Въпросите, които ще се поставят със сигурност няма да ни оставят безучастни, а очертанието на една тема табу (до известна степен) представлява задължение, което ние (и вие) се нагърбваме да поемем.

Заповядайте да разнищим въпросите - дали лявото е свързано с червеното, дали социалното е свързано с икономическото, дали работническата класа е класа въобще и дали лявото има място в съвремието или трябва да бъде предефинирано.

Списание dВерсия, кои са те?

dВЕРСИЯ е платформа за независима лява публицистика - безплатно тримесечно електронно списание.

dВЕРСИЯ е платформа за независима лява публицистика - безплатно тримесечно електронно списание за социални, политически и културни анализи, фотография и непопулярни гледни точки.

dВЕРСИЯ има за цел „да отклони“ инертните изказвания и реакции от познатите до болка медийни дискурси. Създава се от колектив от активисти, студенти, изследователи, журналисти, дизайнери и др. Това е независима общност, която не разчита на помощ от правителства, фондации и меценати. Всичко, което се случва, е плод на доброволния труд и желанието на авторите да се намесят в проблематиката на различни социални, политически и културни реалности. И да разкажат за маргиналните, изключените, невидимите хора, идентичности и визии за живота заедно.

• Електронна поща

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

• Уебсайт

http://dversia.net/

Место: Post-culture stage

Час: 19:00

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…