Когато танцувам, с лекота мога да усетя състоянието наречено ТУК и СЕГА. Когато се движа с наслада, водена единствено от ритъма на хубава музика, мога без усилие да вляза в единение с ума и душата си, да се вгледам в тялото си и да дам почивка на мислите си.

Когато танцувам, мога да си припомня какво е да си спонтанен и откъде извира това чувство в мен. Мога да спра инерцията, която така завладяващо ме носи много често в ежедневието. Когато танцувам мога да се посветя на лекотата на това да преживявам момента и да осъзная, че само сега и само тук щастието може да бъде живо и преживяно от мен. Друг вариант за ТАМ и ТОГАВА не съществува.

Танцът тази седмица е посветен на събуждането на това състояние в нас.

Водещ: Маги

Повече за практиката: http://livewave.info/about_the_practice/

А, ето, какво казва един от големите философи на днешното време (Екхарт Толе):

"Приемането на това, което е, ви отвежда на по-дълбоко ниво, където вътрешното ви състояние и себеусещане вече не зависят от оценките на ума за “добро” или “лошо”. Когато кажете “да” на живота такъв, какъвто е, когато приемете момента такъв, какъвто е, усещате в себе си пространство, изпълнено с дълбок покой. На повърхността все още може да сте щастливи при едни обстоятелства и нещастни при други, но вече нито щастието, нито нещастието стигат толкова дълбоко, където сте. Те са вълнички, набраздяващи повърхността на вашето Битие.Неизменният ви вътрешен мир остава недокоснат от външните обстоятелства. Приемането на това, което е отваря във вас дълбоко измерение, което не зависи от никакви условия, от постоянно променящите се мисли и емоции."

Място: Пълдин арт клуб

Час: 19:00

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…