Цикълът открити дискусии под надслов: „Седемте Лъча на еволюцията – път за Възкресение“, организирани от Общество Път на Мъдростта, Издателство „7 Лъча“ и Културен център „Тракарт“, продължава върху тематиката с Лъч на Волята и Лъч на Религията. 

Лъчът на Волята, или както езотеричната култура го нарича още Административният Лъч, изгражда целия ни живот, затова е наречен от Ваклуш Толев Лъч на Жизнелюбието. Този Лъч дава основание за самосъзнаването на човека. Лъчът на Волята създава поле на всекиго да си намери приложната осъществимост: от същество да стане индивид, а от индивид – божество. 

Лъчът на Религията е наречен Лъч на Молението от Ваклуш Толев, защото молението е ключът към музиката в нотираната песен на религиите. Молението е поведение на търсещия се, на връщащия се в Бога човек! А религията носи идеята за Целостта и като вяра, и като знание – вярата ражда търсене, знанието дава път.

Втората дискусия от цикъла открити дискусии ще бъде открита на 12 април, сряда

Начало: 18:00 ч.

Събитието ще се проведе в Културен център „Тракарт“, гр. Пловдив, с участието на инж. Владимир Петров – Дискусионен клуб „Космос“. 

Вход свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…