АВТОР -  Константин Илиев

РЕЖИСЬОР - Леонард Капон

СЦЕНОГРАФИЯ, ОСВЕТЛЕНИЕ И КОСТЮМИ - Димитър Воденичаров

МУЗИКА - Христо Намлиев

МУЛТИМЕДИЯ - Гергана Стаматова

УЧАСТВАТ - Виктор Бойчев и Румен Караманов

ОПИСАНИЕ

Това е спектакъл за храма. За онзи храм извън нас, който ние човеците сме построили в името на Бога. И за онзи храм вътре в нас, който Бог е построил в името на Човека. И как чувството за вина, руши храма. И онзи отвън, и онзи вътре в нас. И за стремежът ни да се срещнем с Бог. И за страхът ни да се срещнем със себе си.

Действието се развива вътре в двата храма. Външният, обитаван от поп Кръстю. И вътрешният, обитаван от душата му: блъскаща се в стените на тялото, вълнуваща се, лутаща се, бунтуваща се, стенеща, но безмълвна – Гечо…Немият… Затова всички звуци, които ще чуем в това представление няма да бъдат музикални, или немузикални ефекти. Те ще са думите, воплите, мълчанието, на душата ни. Диалогът, който непрекъснато водим със самите себе си… Бавно се руши храмът. И онзи отвън, и онзи вътре в нас. Малки пукнатини се появяват по стенописите...постепенно се увеличават и като тънка паяжина... замъгляват... образа на Бога.

 

13.04.2017

Начало: 19:00 часа

Вход: 5-8 лева

Държавен куклен театър Пловдив

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…