Връх на кулинарното удоволствие през юни в пловдивското заведение

Кулинарни изкушения от различни краища на света, подбрани висококачествени напитки, хубава музика, ведро отношение и свежест от природата. Така съвсем накратко бихме описали ресторант „Марбея“, който се намира на едно от най-красивите и спокойни места в Пловдив, а именно на Гребната база, сред зеленина и чист въздух.

Преди броени дни в ресторанта се проведе гръцка тематична вечер с традиционни ястия от южната ни съседка и селектирано кристализирало узо, което ни нашепва, че лятото вече е тук.  Освен, че заведението е добре известно с това, че организира тематични вечери, посветени на различни национални кухни, през юни ресторант „Марбея“ поставя началото на едно магично винено приключение, което, в симбиоза с отличната средиземноморска кухня на ресторанта и специално подбраната музика, обещава да погали всичките ни сетива и да ни дари усещане за истинско кулинарно удоволствие.

Собствениците на ресторанта правят огромна крачка напред, предлагайки един по-различен  подход към виното, като обещават това да не са просто дегустации на божествения елексир. Те си поставят амбициозната цел активно да развиват вино културата в Пловдив, защото всички знаем, че хубавата храна върви с хубаво вино.

„Искаме да запознаем нашите клиенти сортово и стилово с виното. Нашият различен подход към напитката се изразява в това акцентът да пада върху виното в бутилката, а не върху бранда или визията на етикета. Не на последно място, стремим се да подчертаем вкусната храна в „Марбея“ по един специфичен начин, благодарение на уникалната винена листа, която разработихме за тематичните вечери с подкрепата на Wine Partners Bulgaria, споделя с вълнение управителят Даниел Китов, който с нетърпение очаква да посрещне желаещите да се впуснат в този празник на сетивата.

Специално подбраните предложения, които ще бъдат представени по време на винените вечери, са селекция от различни винени изби и през летните месеци ще включват най-доброто от розе, бели и пенливи вина. Те ще бъдат на специална цена и това е само един от множеството жестове, които ресторант „Марбея“ прави към своите клиенти, за да може гостите на ресторанта да опитат повече специални вина, които да съчетаят с най-подходящите ястия за съответния сорт. Дори да не знаете кое вино подхожда на избраното от вас кулинарно изкушение, може да поискате съвет от опитните сервитьори на заведението.

Истинският винен празник в „Марбея“ започва на 15 юни, когато ресторантът ще предложи специално съчетани ястия с първата луксозна селекция вина MH Wines. Ще имаме възможност да се насладим на три представителя на българската изба – MH Purple Sauvignon Blanc, MH Blue Granache, Mourvedre, Syrah и MH GOLD 2014 Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot & Petit Verdot.

На 22 юни виненото приключение продължава с  "Южноамериканска вечер в Марбея", което ще ни пренесе далеч в Аржентина и Чили. Шеф-готвачът е подготвил вкусни традиционни ястия, които ще бъдат кулинарно подчертани от специалните винени предложения – Errazuris Estate Carmenere от долината Аконкагуа в Чили и Trapiche Sauvignon Blanc от региона Мендоса в Аржентина. На събитието ще звучат и латино ритми, внимателно подбрани от Илия Чолаков, който не веднъж е доказвал своите познания в латиноамериканския музикален стил.

Навръх Петровден, 29 юни, може да посрещнете празника вкусно, уютно и пивко в компанията на средиземноморски специалитети и селекция от най-добрите вина от изба Four Friends.  Сортовете, които ще бъдат представени тази вечер, са: Совиньон Блан, Мурведър & Гренаш, Мурведър, Ризлинг & Траминер & Пино Гри & Грюнер Велтлинер.

Както става ясно, в  „Марбея“ не просто се храним, а си доставяме удоволствие, защото добрият ресторант е този, който има отношение към кухнята, но и към виното. Водещи тук са емоцията и жестът към клиента, който получава специално вино, неустоимо вкусни ястия и добро отношение.

Още за изкушенията от менюто и обастановката вижте в най-добрия гайд за Пловдив - Lostinplovdiv.com.

1 comment

  • Comment Link АН АМ   АН АМ Юни 17, 2017

    Добре рекламирате ресторанта, но пишете адреса! Не всеки знае къде се намира в Пловдив, а да не говорим за гостите му! Извинявам се за главните букви, но лаптопа нещо е "запецнал"!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…