Връх на кулинарното удоволствие през юни в пловдивското заведение

Кулинарни изкушения от различни краища на света, подбрани висококачествени напитки, хубава музика, ведро отношение и свежест от природата. Така съвсем накратко бихме описали ресторант „Марбея“, който се намира на едно от най-красивите и спокойни места в Пловдив, а именно на Гребната база, сред зеленина и чист въздух.

Преди броени дни в ресторанта се проведе гръцка тематична вечер с традиционни ястия от южната ни съседка и селектирано кристализирало узо, което ни нашепва, че лятото вече е тук.  Освен, че заведението е добре известно с това, че организира тематични вечери, посветени на различни национални кухни, през юни ресторант „Марбея“ поставя началото на едно магично винено приключение, което, в симбиоза с отличната средиземноморска кухня на ресторанта и специално подбраната музика, обещава да погали всичките ни сетива и да ни дари усещане за истинско кулинарно удоволствие.

Собствениците на ресторанта правят огромна крачка напред, предлагайки един по-различен  подход към виното, като обещават това да не са просто дегустации на божествения елексир. Те си поставят амбициозната цел активно да развиват вино културата в Пловдив, защото всички знаем, че хубавата храна върви с хубаво вино.

„Искаме да запознаем нашите клиенти сортово и стилово с виното. Нашият различен подход към напитката се изразява в това акцентът да пада върху виното в бутилката, а не върху бранда или визията на етикета. Не на последно място, стремим се да подчертаем вкусната храна в „Марбея“ по един специфичен начин, благодарение на уникалната винена листа, която разработихме за тематичните вечери с подкрепата на Wine Partners Bulgaria, споделя с вълнение управителят Даниел Китов, който с нетърпение очаква да посрещне желаещите да се впуснат в този празник на сетивата.

Специално подбраните предложения, които ще бъдат представени по време на винените вечери, са селекция от различни винени изби и през летните месеци ще включват най-доброто от розе, бели и пенливи вина. Те ще бъдат на специална цена и това е само един от множеството жестове, които ресторант „Марбея“ прави към своите клиенти, за да може гостите на ресторанта да опитат повече специални вина, които да съчетаят с най-подходящите ястия за съответния сорт. Дори да не знаете кое вино подхожда на избраното от вас кулинарно изкушение, може да поискате съвет от опитните сервитьори на заведението.

Истинският винен празник в „Марбея“ започва на 15 юни, когато ресторантът ще предложи специално съчетани ястия с първата луксозна селекция вина MH Wines. Ще имаме възможност да се насладим на три представителя на българската изба – MH Purple Sauvignon Blanc, MH Blue Granache, Mourvedre, Syrah и MH GOLD 2014 Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot & Petit Verdot.

На 22 юни виненото приключение продължава с  "Южноамериканска вечер в Марбея", което ще ни пренесе далеч в Аржентина и Чили. Шеф-готвачът е подготвил вкусни традиционни ястия, които ще бъдат кулинарно подчертани от специалните винени предложения – Errazuris Estate Carmenere от долината Аконкагуа в Чили и Trapiche Sauvignon Blanc от региона Мендоса в Аржентина. На събитието ще звучат и латино ритми, внимателно подбрани от Илия Чолаков, който не веднъж е доказвал своите познания в латиноамериканския музикален стил.

Навръх Петровден, 29 юни, може да посрещнете празника вкусно, уютно и пивко в компанията на средиземноморски специалитети и селекция от най-добрите вина от изба Four Friends.  Сортовете, които ще бъдат представени тази вечер, са: Совиньон Блан, Мурведър & Гренаш, Мурведър, Ризлинг & Траминер & Пино Гри & Грюнер Велтлинер.

Както става ясно, в  „Марбея“ не просто се храним, а си доставяме удоволствие, защото добрият ресторант е този, който има отношение към кухнята, но и към виното. Водещи тук са емоцията и жестът към клиента, който получава специално вино, неустоимо вкусни ястия и добро отношение.

Още за изкушенията от менюто и обастановката вижте в най-добрия гайд за Пловдив - Lostinplovdiv.com.

193 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…