Разказването на истории с изразните средства на фотографията е нелека работа, която малко хора овладяват. Георги Кожухаров е един от най-успешните български млади фотожурналисти. Има публикации в цял свят и неведнъж е печелил награди за разказите, които прави със своите снимки.

В тази среща той ще ни предаде своя опит и ще ни разкрие тънкостите в изготвянето на фотографски разказ. Събитието е в бар "Отсреща" от 19 часа.

ЗА ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ

Георги Кожухаров е роден в София през 1986.

Учи фотография в НБУ. Едва 17-годишен постъпва като стажант-фоторепортер във в. „Дневник”, като работи в изданията на „Икономедия” и до днес.

През 2013 г. печели голямите награди на на конкрусите „БГ Прес фото” и „Канон – Снимка на годината ”, както и Специалната награда на Асоциацията на европейските журналисти с репортажа си за войната в Сирия. Носител е три поредни години на голямата награда за фото есе в конкурса "Бг Прес Фото". Отразява уличните протести в Атина, Истанбул, Македония, Косово. През 2015-та заминава за Украйна, където документира военния конфликт в донбаския регион от руска и украинска страна. Отразява бежанската криза в България, Сърбия и Унгария.

Негови материали са публикувани в: „Dnevnik”, „Capital”, Reuters, France Press, Associated Press Fotoevidence, WPPh, Deutche Welle, Amnesty international, Al-Jazeera, AJ+, National Geographic magazine, New York Times, Magazine De Nieuwe Liefde, De Persdienst, BTV Media group.

Повече от работата му може да видите в личния му сайт: http://www.gk-photography.net/

Вход 10 лв./ безплатно за членове на Клуб Фото Свят.

Можете да станете член по време на събитието.

При желание за посещение, организаторите молят да попълните формата за регистрация на тази страница: https://photoworld.bg/sabitia/da-razkazhesh-istoria-sas-snimki-s-georgi-kozhuharov/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…