С богата програма се включва Пловдив в тазгодишната Нощ на театрите. В 21 часа пловдивчани могат да гледат постановката на Константин Илиев "Великденско вино". "Пиесата, обречена на вечен живот", както я наричат организаторите, ще се играе в Zoom зоната на театъра. Драматичният поглед към поп Кръстю ще е нов за всеки зрител, тъй като за пръв път главната роля е поверена на млад актьор - Христо Пъдев.

Феновете на театъра на голям кино екран също не са пропуснати. От 19 часа в Cinema City на Mall Plovdiv може да гледаме представлението "Ничия земя" на живо от National Theater. Спектакълът събира на една сцена двама от най-забележителните британски актьори - сър Иън Маккелън ("Властелинът на пръстените", "Хобит") и Патрик Стюарт ("Стар трек"). Не пропускайте превъзходната нова постановка на тази класическа комедия от Харолд Пинтър.

Цял ден пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят и на "Пътешествие в театъра". От 16 до 18:30 гидове ще бъдат актьори от трупата на театъра. Необходимо е предварително записване за експедиция на касите на театъра, където все ще получи индивидуални покани за вход. Едно лице може да получи до две покани. Местата са ограничени. Отпътуването е в следните часове от фоайето на театъра: 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30. От съображения за сигурност деца под 12 години няма да се допускат без придружител. Входът е свободен.

В театъра и в Mall Plovdiv вече е подредена и фотоизложбата "Нощни персонажи". Проектът „Нощни персонажи” стартира още в първото издание на европейската платформа Нощ на театрите, която се фокусира върху показването на различните и личните лица на театъра и онези неразкрити, но много вълнуващи моменти, в-и-чрез които се случва магията. Моментите, през които преминава всяко театрално съдържание преди да „излезе” на сцената и да (се) докосне (до) душите на публиката.

Пловдивската "Нощ на театрите" стартира вчера с моноспектакъла на Ованес Торосян Harlem Shake.

Очаквайте по-късно днес интервю с Ованес по повод новата му продукция, каква е ролята на театъра в съвременна България и как и накъде се развива българската култура, според актьора.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…