Среща с историка д-р Кирил Ненов организира Пловдивско историческо общество. Тя ще се състои в клуб Петното тази вечер от 19 часа.

Издател на книги и автор на документални филми на историческа тематика, Кирил Ненов ще разкаже за езичеството на българите през Средновековието. Ще се потърси отговор на въпроси като почитани ли са Тангра и Перун, и какви сведения имаме в изворите за езическия пантеон?

Ще се говори също за Мадарския конник, символът ΙΥΙ, някои народни празници като Бъдни вечер, Коледа, Благовец, Гергьовден, Еньовден, Горещниците и др. и езическите пластове в тях, както и за още други интересни неща.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…