Фондация "Заедно в час" и Bee Bop Cafe ви канят на безплатна прожекция на документалния филм на Елдора Трайкова "Кеймбридж", която ще бъде последвана от дискусия на тема достъп до качествено образование за всички деца в България. 

Дата и час: 13 март 2018 г., 18:30 ч.
Място: Клуб Bee Bop Cafe - Пловдив


"Кеймбридж" проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър - голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз - Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото "ромския Кеймбридж". Във филма ще можете да видите историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

След прожекцията заповядайте на дискусия с учители по програма "Заедно в час", които преподават на ученици в трудни социално-икономически условия. Ще говорим за това как всички деца в България могат да имат достъп до качествено образование, така че да реализират потенциала си и да сбъднат мечтите си.

Присъствието на събитието е безплатно, но с предварителна регистрация на
http://bit.ly/2HYu5v8.

Остават две седмици и до последния срок за кандидатстване за програма "Заедно в час". Желаещите трябва да попълнят онлайн формуляр на уебсайта на организацията www.apply.zaednovchas.bg до 25 март, което е първият етап от процеса на подбор. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…