Едно от най-успешните събития на световното движение Slow Food - DISCO SOUP ще се проведе за първи път в Пловдв с лятна интерпретация наречена ДИСКО САЛАТА.

Диско Салата е забавно събитие, което ще привлече внимание върху проблема с разточителното изхвърляне на храна. 

Какво е нужно за една Диско Салата: 

- дарени продукти, които са в срок на годност, но с малък шанс за продажба

- весели хора, които да подготвят продуктите

- талантливи готвачи, които да ги сготвят

- отдадени на каузата диджеи, които да провокират настроение

- добър апетит

В Пловдив събитието се организира от местната общност Slow Food Plovdiv заедно с партньорите от Фермерски пазар Пловдив Очакваме всеки, който е в града да дойде на 4 юли в 18:00 часа на алеята на парк Бунарджика до Фермерския пазар.

Входът е свободен и всеки може да се включи в приготвянето на събраните продукти, да потанцува, да научи повече за хранителните растения и за храните, застрашени от изчезване. 

Елате в парка и изкарайте весел, образователен и отговорен следобед в едно от най-зелените места в центъра на Пловдив.

Събитието се осъществява по проект - част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…