Вече забравихме дъжда, който ни съпътства през изминалата седмица, но той остави някои незабравими моменти в Квартала на творческите индустрии. В деня, в който небето плачеше непрестанно, утрото в Капана започна с един странник...

Това е Уолтър от Швейцария. Той е на 70+ , обикаля Европа и с възрастта му доставя все по-голямо удоволствие да попива непознати пейзажи и култури. Върви под дъжда с чадър, туристически обувки, каскет, ¾ панталон и цигулка.

Радва се на лачените гумени ботуши на младите пловдивчанки и казва „У нас имаме поговорка: Няма лошо време, има лошо облечени”. Така завързва разговор, който после прераства в запознанство и оставя следа за цял живот – за мимолетния пътешественик с цигулката, които скрибуца с ентусиазма на откривател и кръстосва граници - тези на възрастта, възприятието и човешкото общуване.

Казвам се Уолтър. Това е типично немско име, но бих искал да съм Пабло, като Пабло Пикасо... в това име има много музика, нарежда пътешественика и подема серенада пред бара за крафт бира Котка и Мишка в Капана в дъждовното утро.

Споделя, че съпругата му обича чай, а той кафе. Установил е, че виното и бирата като цени не са с много голяма разлика в България и Швейцария. И у нас може да пиеш чаша хубаво вино за 3 евро, категоричен е той. Не е така с цените на стоматологичните услуги, поверява ни той. Пътешествал е в Унгария на „зъболекарски туризъм“ и у нас. В България предлагате и качество за цената, хвали той.

Накрая завършва серенадата на бара с едно „нелегално парче”. Има час за фризьор и утре си тръгва.

1 comment

  • Comment Link AzotBurgas AzotBurgas Юли 05, 2018

    Ама защо Уолтър, майна?
    Щом като е швейцарско име,в случая немско-швейцарско, тогава е Валтер- Walter.
    Много се увлякохме, всички имена ги "поанглийчихме".
    Спокойно, има и други езици на света.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…