Екипът се нанесе СКЛАД в Тютюневия град

Фондация „Пловдив 2019” вече има нов дом. Екипът, който движи проекта Европейска столица на културата, се нанесе в СКЛАД в Тютюневия град. Вече няколко дни новодомците стягат новите си кабинети, докато работници са се заели с последните довършителни работи по долните етажи, които ще бъдат отворени за всякакви културни проекти. Ремонтът на бившия магазин Галеро, е почти напълно готов. Сива дограма и стени от леки материали отделят работните пространства на хората от Фондацията.

Екипът е населил и четвърти и пети етаж на сградата, като долните два остават на разположение за артисти и публики.  На първия пък репетират оркестъра и балета на Държавна опера- Пловдив. А населяването на цялата постройка видимо е оживило цялата улица „Екзарх Йосиф”.

Реконструкцията на СКЛАД-а е съобразена със архитектурната и историческа стойност на бившия Галеро. Всички намеси са временни. Запазен и перфектно експонирани са оригиналният гредоред и автентичното дюшеме на тютюневия склад. Освен за кабинети, пространство е предвидено и за конферентни зали, като една от тях ще посреща събранията на Управителния съвет на „Пловдив 2019”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…