Вече десет години тук идват хора от цял свят

Фоторазказ на Владимир Янев

Музеят на Акропола в Атина с право се счита за един от най-важните и великолепни музеи в света с огромно историческо и културно значение. Първият музей е построен между 1865 и 1874 година, но скоро се оказва малък, за да събере всички находки от Акропола.

Новият музей на Акропола е открит на 20 юли 2009 година. Той представлява изящна стъклена сграда на три етажа. Построена е по проект на архитекта Бернар Чуми, в сътрудничество с Михалис Фотиадис.

Новата сграда на музея се намира на 300 метра от античния паметник Акропол в центъра на гръцката столица Атина. Общата площ на експозицията заема 25 хиляди квадратни метра. Тук са показани над 4000 археологически находки и антични предмети от Акропола от времето около 800-500 години преди Христа.

Музеят може да приема около 10 хиляди посетители дневно. Входната такса е 5 евро. Около пет часа време са необходими за една по-бърза обиколка на музея.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…