„Вино от глухарчета“ на Петя Ангелова ще се състезава в категорията „Кратък филм” на North Beach American Film Festival

Пловдивчанката Петя Ангелова проби на един от най-престижните американски фестивали за независими филми North Beach American Film Festival, Maryland, USA. Филмът й „Вино от глухарчета“ / Dandelion wine /,филм вдъхновен от едноименната книга на Рей Бредбъри е селектиран за наградите н категорията „Кратък филм”. Лентата е документална, с продължителност 27 минута, а Петя Ангелова е режисьор, продуцент, сценарист в едно.

В NBAFF се представят най-добрите американски независими филми, които показват мулти-културни и различни аспекти на американския живот. Тридневният фестивал се провежда в Норт Бийч Мериленд със специални прожекции на брега, местни събития, забавления на живо и др.

„Вино от глухарчта“ е един филм който цели да покаже, че смисълът на пътуването е да хармонизираш въображението си с реалността- вместо да мислиш как нещата могат да бъдат , да ги видиш такива, каквито са. Да покаже, че една дестинация никога не е място, тя е нов начин да видиш нещата.

„ Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка, а всичко във филма започва с деня, който се събужда и се усеща как светът изгрява за новия ден, как всичко започва да се движи малко по малко в един любим блестящ механизъм, да се напасва едно в друго като прекрасен пъзел на свободата. Амбицията на този филм е да покаже колко много има да се открие,  да се въобрази и да се изпита в страната на неограничените възможности или в която и да е друга страна ,  да покаже важността на нещата които правим за първи път.  Да документира онези важни и запомнящи се случки, които по късно се превръщат в легенди. Да покаже умението да успееш да сграбчиш онзи крехък, нежен миг и да го запечаташ в бутилка”, обяснява Петя Ангелова.
Материалът за филма е заснет в продължение на два месеца в САЩ – Маями, Сент Августин,  Джаксънвил,  Фернандина бийч, Форт Лотърдейл, Шарлот и др., в Европа - Мюнхен ,  международно въздушно пространство.

Петя Ангелова е има дългогодишен опит в телевизията. Завършва висше образование, специалност кино и телевизионен режисьор в НБУ - София. През годините работи с Канал 1, режисира куп предавания в Евроком, режисьор, автор и водещ на две предавания в телевизия TV SAT COM- " Черен хайвер " и " 45 минути"  . От 2011 снима авторски филми.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…