9-тата кинопанорама ще се проведе в обновения филмов център LUCKY Дом на киното

Киномания ще зарадва за девети път феновете на качественото кино в Пловдив. Кинопанорамата, която се под ще се проведе от 20-ти до 30-ти ноември в новия филмов център “Lucky - Дом на киното" (бившето кино “Лъки Синема”), който отваря врати с началото на фестивала. В рамките на Киномания ще бъдат показани 30 филма, от които 7 детски, като отново са подбрани най-силните заглавия от софийската програма. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

В рубриката Музиката може да видите “Би Би Кинг: Животът на Райли”- уникален документ за едно истинско американско съкровище. Кинг работи плътно с режисьора Джон Брюър цели 2 години, за да създадат заедно този завладяващ филм за живота му. Другото заглавие, което ще заинтригува меломаните е “Джеймс Браун: Soul Brother № 1”. Великолепен музикален филм за соул легендата, който проследява целия му живот със звездните моменти и трудностите.

Рубриката Фестивал на фестивалите ще ви покаже новото заглавие на добре познатия Алехандро Гонзалес Иняриту (21 грама, Вавилон, Бютифул). Само че “Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството” е комедия, в която Майкъл Кийтън прави най-добрата си роля досега - тази на залязващ актьор, който прави всичко възможно да си даде нов старт.

Девет истории на девет известни режисьора (сред които и Емир Кустурица), които имат какво да ви кажат за вярата, религията и връзката между тях - това е “Думи към боговете”. И разбира се, Киномания няма да е истинска киномания, ако не присъства и големият Уди Алън. “Магия в полунощ” е забавен и изтънчен романтичен фарс, в който Колин Фърт и Ема Стоун има какво да разкажат за влеченията на сърцето.

Ал Пачино е наистина неотразим в “Мангелхорн” пресъздавайки омагьосващ портрет на мъж, който неочаквано получава втори шанс да изживее една любов, която смята за безвъзвратно изгубена в миналото. 

Другите рубрики на фестивала в Пловдив са Фестивал на френското кино, Специални прожекции и Кулинарно кино, Италианско кино, които също има с какво да ви зарадват.

Новият филм на Сузане Биер “Серена” с Брадли Купър и Дженифър Лоурънс, и “Измет” на Стивън Долдри /Часовете. Четецът/ с Руни Мара и Мартин Шийн са част от програмата на Киномания в София, но в “Lucky - Дом на киното" ще бъдат показани от 8 декември, веднага след „Златен Ритон“ - фестивалът за документално и анимационно кино (1-7 декември).

Паралелно с Киномания, извън програмата в „Lucky Дом на киното“ ще бъде показана и премиерата на най-очаквания български филм за годината - "Съдилището" на режисьора на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде „– Стефан Командарев.  Коопродукцията е с участието Асен Блатечки, Христо Мутафчиев, Васил Василев - Зуека, Мики Манойлович, Ованес Торосян, и много други познати лица.

Билети ще се продават само на касата в “Lucky - Дом на киното" от 16.30 часа на 19-ти ноември /сряда/ на цени от 6 лв (карта за 3 филма - 15 лв). Детските заглавия ще са на 2лв за деца и 4 лв за възрастни.





Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…