Хиляди напълниха галерии, музеи и градски пространства в първата фестивална вечер

Тройно пълнолуние имаше в Пловдив снощи. Кацналите в града от Матера две луни и тази в небето създадоха приказна атмосфера в първия фестивален ден на НОЩ Пловдив. Хиляди отново излязоха от домовете си, за да влязат в галериите и музеите под тепетата, да запълнят улици и площади, да се повеселят в Капана или във Военния клуб, където бе и официалното парти на фестивала. След година пауза той се завърна с още по-богата програма.

Най- голямо внимание привлече най-видимото- луните от Матера на Римския стадион и Небет тепе. Ценителите на изобразителното изкуство предпочетоха изложбите в Стария град, картините на Златю Бояджиев от мелнишкия му период, окачени в Етнографския музей, работите на Атанас Хранов във Филипополис и лична среща с художника там или откритата снощи в СКЛАД експозиция с колекцията на  EVN, събирана близо 25 години.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…