Актьорите от титулувания „Срещи на сляпо” гостуваха в Лъки Дом на киното

Двамата се загубили в мъглата на път за Велико Търново

Иво Дернев

Грузинците и българите си приличаме в това, че обичаме да си пийваме. И имаме страхотно вино, заяви в Пловдив днес Андро Сахварелидзе, който обра овациите на критици и публика в последния София Филм Фест за ролята си на Сандро във филма Срещи на сляпо. Той гостува заедно с екранната си партньорка  Мариам Антадзе в Лъки Дом на киното. Двамата представиха филма, който накара света отново да заговори за грузинско кино. Те бяха придружени от директора на София Филм Фест Стефан Китанов, който им връчи преди време и голямата награда на фестивала. Кита разкри, че след триумфа на Срещи на сляпо догодина грузинското кино ще е основен акцент в програмата на кино форума. 

Всъщност Андро и Мариам не са професионални актьори и това е дебютът им на голям екран. По професия той е сценарист и дори е съавтор на изиграната от него история, а тя е психолог. Надяваме се отново да се гмурнем в подобно приключение, не скриха пред публиката в Лъки те.

Видяхме толкова много места в България. Хората са толкова мили, всичко е толкова красиво. Много мъгла има обаче, много мъгла, много съм изненадана, каза Мириам, след като вчера групата им се изгубила няколко пъти на път за Велико Търново в непрогледна пелена. Андро е останал без дъх от природата у нас и разнообразието й, но най-впечатлен е от Пловдив. Някои места тук и в Грузия много си приличат, каза той. Да, гостоприемството тук е близко до грузинското, допълни го Мариам.

Двамата не скриха, че в работата си по Срещи на сляпо са импровизирали много, тъй като режисьорът Леван Когуашвили им е дал пълна свобода. Той е наш приятел и това ни помогна много. Бе много търпелив и чакаше много време за онова, което искаше от нас, уточни тя. Бяхме толкова свободни, че в диалозите можех да говоря каквото си искам. Все пак бях запознат със сценария отвътре, каза съсценаристът на филма и изпълнител на една от двете главни роли в него. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…