AngryAngel  и кучетата на Пловдив са любимците на публиката  

Странните времена доведоха до странна тенденция…

Странните времена доведоха до странна тенденция, която отчитаме в края на отиващата си 2021-а, подвластна на белия метален вол, според китайския календар. Изненадващо, но най-четените публикации в сайта за култура под тепетата – Капана.бг , в годината, която беляза страната ни с избори, са статии от предишни времена! И то от онези периоди, когато Глобалното село не бе сковано от рестрикциите, наложени от един вирус.

В Топ 5 се нареждат теми, които сме ви представяли в годините от 2015 до сакралната за града ни 2019-а година, включително. Читателите ни са търсили мъдростта на велики мислители и национални герои. Във фокуса на вниманието им е била класацията на средните училища и най-популярните анимета. Освен това са заложили на историята на една голяма любов на популярни личности от социализма.

V-то място

В ТОП 5 на най-четените статии в Капана заема рубриката “Архивите разказват” за Еди Казасян – един живот посветен на музиката и Леа

IV-то място

След висшата човешка ценност – любовта и потребността от творчесто, отново се проявява една типична общочовешка мечта.  Всеки иска детето му да е добре образовано, да му се предоставя най-изрядната база и най-професионално изготвените учебни планове. Интересът към това нарежда статията Топ 10 елитни гимназии в Пловдив /от далечната 2016-а/на четвърта позиция.

III-то място

„Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!“ Това е един от Безсмъртни цитати от Христо Ботев – подборката е публикувана през 2018-та, но се нарежда на трета позиция по четене през годината, която изпращаме днес.

 

II-ро

Дали ще гледаме класически анимации, pixar, Тримата глупаци или Сънчо, всеки в същината си остава едно голямо дете. От доста години, японските анимета навлязоха в световен мащаб, бивайки преведени и озвучени на редица езици. По тях се създават игри и филми, и ако щете вярвайте, но набират още по-голяма популярност. Световната популярност на жанра класира на второ място подборката Топ 15 на най-добрите анимета за всички времена.

 

I  -во

Четящите хора от Пловдив, областта и света са били повлияни като че ли най-много от носталгията по морето, безвремието на плажа и пречистващата сила на водата.

На върха на класацията вие сте качили неговата вечност – безапелационно най-посещаваната страница в Капана.бг  за изминалите 12 месеца е тази, на която се намират 12 цитата за морето.

Защо обичаме морето ли? Защото има силата да ни накара да мислим за неща, за които обичаме да мислим,  Робърт Хенри.

Всички любители на четенето живеят в паралелни вселени и ние ги обичаме, затова след като показахме “търсенето по интереси в миналото”, ви представяме и ТОП 5 на най-четените статии, публикувани през настоящата 2021, които иначе се нареждат на местата от 6-то до 10-то.

Петата  позиция е за един любимец на екипа ни. С голяма радост ви съобщаваме, че това е популярният влогър AngryAngel in Plovdiv  и статията Жена ми още не вярва, че съм известен”.

Кочев, покажи това на жена ти!

Четвърта позиция печели “Новата Инстаграм сензация: Червената църква до Перущица”.

Номер три по четене е изпъстреното с културни събития Лято в Капана.    

Двете първи места по популярност сред читателите на Капана си делят отразените от нас инициативи за осиновяване на бездомни кученца от Общинския приют на Пловдив.

Десет кученца очакват осиновители на кафе в Капана.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…