Аня Петрова

Щом дойде онзи един път в годината, когато харесвате външния си вид, характера, абе, като цяло себе си , Майка Съдба, нашата стара познайница, решава, че това е в минус на нейните интереси и ти дава да четеш статии из социалните мрежи или промъква реклами из браузъра ти.

"Как да свалите 10 килограма за две седмици" (пиете само вода и чай без захар)

"Стегнато дупе за лятото - възможно само тук" (следвате диета като горепосочената и правите клекове)

"12 начина да се въздържате от хапването вечер" (фаворит!: 11. Застанете пред огледалото и си представете, че пред вас стои най-красивата, стройна, очарователна и привлекателна жена. Нима ще я накарате да яде през нощта? 12. Ако имате проблеми с въображението си, разглеждайте модни списания. Изображенията на моделите със сигурност ще убият апетита ви.

"Новата диета, която ви гарантира резултати на втория ден" (а.к.а. не приемате храна и вода в продължение на 48 часа)

 Прочитайки това, губя не само малкото самочувствие събрано през последните месеци, ами сякаш писателите на тези ми ти статии ти подават лопата и надгробна плоча, че да са сигурни, че ти ще погребеш и малкото останало самоуважение криещо се в теб. НЕКА ВСИЧКИ ДА СМЕ В БЕЗТЕГЛОВНОСТ! Моля ви се. Това означава, че ще има повече място в автобуса, седалките в БДЖ ще стигат не за осем, ами за дванадесет човека, когато някой ви бутне, ако изобщо ви уцели, няма да боли, просто защото се намираме в безтегловност.

Клечка, клечка, мечка.

Така се чувствам на плажа. Имам малко целулит и стрии, да, но аз съм си просто едно средностатистическо момиче на тая земя. . Бедрата ми се подрусват щом вървя, а ръцете ми са малко като желе и не съм дебела, но не ми изскача нито един кокал. Стройно девойче, скромните 174 сантиметра и пак скромните 65 килограма. Всички много се плашат от числата над 60. Глупаци! То пък е толкоз' хубаво да виждаш в погледа на приятеля ти жаждата да те изяде, а не да те нахрани.  Дупето е истинско дупе ако щом го удариш се разтресе поне три пъти, както казваше един приятел.

Сега тук се появява критиката на народа. Разбирам, че българката отдавна не е онова, което един мой преподавател обясняваше, че трябва да е силна защото копае градината, носи менците, замазва къщата, чисти, готви и гледа 4 деца и всичко това НАВЕДНЪЖ! Но от личен опит искам да ви кажа – докато не видите своя близка приятелка да влиза в болница заради бъбречна криза, породена от недохранване – ами, не, нямате право на дума. Защо е била недохранена? Сама си го казваше – модел на подражание. За да те приемат такъв какъвто НЕ си. Защото чувстваш вина всеки път щом отхапеш. Не, ти се храниш само с лимони и чай, та това ти е казала диетата все пак, ти няма да си позволиш да я прекрачиш. Твърде много се натъртва на това да изглеждаш нездравословно слаб, години след като всяка една от световните модни агенции отказаха подобни модели в редовете си. Твърде много се говори все още за прочистване, пиейки само вода цял месец. Твърде много се възползват от неуверените женски, най-вече в зимните месеци. Нека не мислим, че подкрепям наднорменото тегло, или осъждам онези кльощави момичета, които са си така по рождение, защото съм сигурна, че и това ще бъде поставено като въпрос из мислите ви. Просто искам да виждам как момичета и жени се хранят спокойно. Без вина. Без нужда да тичат до тоалетната, че да повърнат. С удоволствие и мярка, както му се вика.

ЯЖ, народе, че ми става жал щом ви видя половината от вас. Ако някой се нуждае от пари за храна може да ми пише на лично и да се уговорим как да му изпратя хляб и сирене по пощата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…