Източник: Lost in Plovdiv

Още с откриването ви разказахме за невероятното преобразяване на една стара фабрика за пури в петзвезден хотел и fine dining ресторант, а днес ще се потопим в аромата на кожа, история и папироси цели 2 години по-късно.

Само преди дни Vizualiza Residence Hotel и Valere Restaurant отпразнуваха с изискано парти своя втори рожден ден и ние ще ви разкажем малко повече за това как те постепенно се превърнаха в емблема за елегантност, отличен вкус и бутиково преживяване под тепетата.

Още с местоположението си – кацнал високо над Главната улица в спокойствието и зеленината до Сахат тепе, но в същото време в непосредствена близост до центъра, Стария град и всички най-популярни заведения и места за посещение, Vizualiza ни отвежда на една от най-приятните локации в Пловдив. 

Интериорът е впечатляващ и е перфектното съчетание между класически стил от 19 век и модерен лукс, който със сигурност остава всеки посетител очарован. По коридорите могат да бъдат открити над 50 уникални произведения на изкуството, дело на световни и български автори. Тази богата селекция със сигурност създава неповторима атмосфера и успява идеално да представи арт духа на Пловдив.  

Хотелът разполага с над 40 помещения за настаняване, като повечето от тях са с една от най-впечатляващите гледки към Старинен Пловдив – пред вас отвисоко се разкрива спиращия дъха Античен театър на Филипопол, тепетата от Трихълмието и накацалите по тях възрожденски къщи от архитектурно-историческия резерват. Стаите са елегантно и модерно обзаведени с най-висок клас мебели,комбиниращи непреходна естетика и безупречна функционалност.

За тези две години Vizualiza Residence Hotel се гордее с хиляди гости от всички кътчета на земното кълбо, които винаги остават очаровани от съчетанието на почит към културното наслдство, иновативната визия и отличното обслужване и отношение и към най-малкия детайл.

Неделима част от петзвездното изживяване тук безспорно е и гурме ресторантът Valere, който бързо зае полагащото му се място сред заведенията на най-високо ниво не само в Пловдив, но и в страната.

Собствениците – Мелиса и Тодор, са добре познати на кулинарната сцена под тепетата и всяко едно тяхно начинание е гаранция за най-високо качество и гурме ястия  с авторски почерк и в най-висша форма на изпълнение. Насоките им тук са към една от най-новите тенденции във висшата кухня, а именно тероарното готвене. То отдава все по-дълбока почит към местния продукт, идващ от района около нас, чист, с благороден произход, с ясно потекло, от малки ферми, изразяващ мястото и традициите.

Всички тези фактори се оказаха и най-голямата предпоставка Vizualiza Residence Hotel и Valere Restaurant да попаднат в полезрението на специализирани тур агенции и гидове от Австралия, САЩ и Европа, които търсят да предложат за своите клиенти една бутикова дестинация с преживяване на няколко нива: история, култура, кулинария, лукс и спокойствие в самото сърце на най-стария жив град в Европа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…