„Пловдив 2019“ спечели нов европейски проект - Cultart Pro в продължение на международната академия за културен мениджмънт Cultart. Бюджетът на проекта е 500 000 лева, а CULTART PRO е най-високо оцененият сред повече от 70 кандидата към програмата Еразъм+, управлявана от  Център за Развитие на Човешките Ресурси в България. 

 

 

Cultart - академията за културен мениджмънт е резултат от двугодишната работа на „Пловдив 2019“ в партньорство с 6 организации от 5 държави и включването на 125 нови културни мениджъри на възраст от 20 г. до 35 г. в процеса на управление на културата и изкуството в Европа. В началото на април международният екип се събра в Италия, за да начертае развитието на академията за културен мениджмънт. Второто издание на академията Cultart Pro продължава до юли 2025 г. и ще създаде професионална мрежа за обучение в културен мениджмънт заедно с пет други европейски организации в пет страни - България, Виена, Гърция, Италия и Северна Македония. 

 

 

Фондация „Пловдив 2019“ ще създаде модерен образователен център за събития в ГХГ, „Изложбена за 2019“, с клонове във Виена, Лече, Скопие и Йоанина в Гърция. 

 

В рамките на две години ще се проведат 5 международни стажантски програми и над 120 събития  в петте страни. Центровете ще са събирателна точка и работно пространство за 125 младежи, които надграждат уменията си и започват кариерата си в културния и творчески сектор. 

 

„Пловдив 2019“ като водеща организация ще продължи да разширява мрежата на градовете като създаде модел за 5 национални обучителни центъра с модерна образователна среда заедно с консорциум за стратегическо, междусекторно партньорство от международни експерти в младежките политики, обучението, иновациите и творческите индустрии, за подобряване на обучението на младежи в програмите за управление на културата на европейско ниво.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…