Конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт на „Нощ/Пловдив“ 2015

Победителят в конкурса ще разполага с бюджет от 10 000 лева за създаването на ключовата локация 0 на „Нощта“

7 юли 2015 г. - Във връзка с 11-тото издание на едно от най-големите културни събития в България – „Нощ на музеите и галериите - Пловдив“, Фондация „Отворени изкуства“ и партньорите от EVN България и Triple Green Building Group обявяват конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт. Конкурсът е възможност за дизайнери и архитекти да създадат иновативен дизайн на ключовата локация 0 на „Нощта“, посещавана всяка година от десетки хиляди хора. Крайният срок за подаване на документите е 2 август 2015 г. 

Инфопунктът ще има разгърната площ от 60 кв. м като традиционно ще се намира на 

ул. „Станислав Доспевски“ в Пловдив до ГХГ. Павильонът ще разполага с безплатен интернет, и както всяка година ще разпространява информация и материали за събитието. За дванадесетте дни, в които се планира да функционира локацията, ще бъде обявена и атрактивна артистична програма, която ще се случва там, около самата лаундж зона на пункта. Организаторите от фондация „Отворени изкуства“ планират инфопунктът да започне да функционира още на 1 септември, 10 дни преди началото на арт събитието, когато ще бъде официалното откриване на пункта и представянето на авторския екип. 

С конкурса „Нощ/Пловдив“ ще продължи линията на зелени иновации, която започна с инфопункта през 2013 г. Тогава проектът на „Студио 8 ?“ се отличи не само с атрактивна визия, но и със своята екосъобразност, използвайки слънчев покривен панел, който го правеше енергонезависим. Експертното жури на конкурса ще избере най-иновативното, екосъобразно, визуално издържано и добре съобразено със спецификата на градската среда предложение. Критериите за избор включват още целесъобразността на предложенията, здравината на конструкцията, мобилността и функционалността, възможността за енергийно захранване от алтернативни източници, използването на естествени материали и такива с рециклирано съдържание.

Журито ще бъде в състав: Виктор Янков, фестивален директо на „Нощ/Пловдив“; Светлана Куюмджиева, артистичен директор на „Пловдив 2019“; Калина Трифонова, зам. председател на Управителния съвет на EVN България; aрх. Весела Вълчева-Макгий, консултант по устойчиво строителство в Triple Green Building Group и арх. Вяра Желязкова и арх. Георги Кътов – I/O Архитекти. Победителят в конкурса ще разполага с общ бюджет от 10 000 лева за продукция и хонорари. Спечелилият проект и предложенията на финалистите ще бъдат включени в изложба в рамките на „Нощ на музеите и галериите - Пловдив“ 2015. 

В конкурса могат да участват архитекти, дизайнери, урбанисти, инженери, студенти, изобретатели или просто „зелени“ ентусиасти. Те трябва да изпратят своите предложения до 2 август 2015 г. заедно с попълнен формуляр за участие на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

За повече информация и пълният пакет документи вижте http://openarts.info/konkurs-infopunkt/ 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…