Само месец ни дели от провеждането на най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge. България ще участва за четвърта година. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса.

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса.

След успешните 2013, 2014 и 2015 г. тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив.

Регистрацията е отворена и ще продължи до деня на самото събитие на 23-24 април. В Пловдив, състезанието ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/plovdiv-bulgaria.

Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, прочетете повече на: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…