Точно преди пет години, на тази дата светът се прости с един от най-гениалните умове на новото време - Стив Джобс. Новаторът напълно промени лика на земята с изобретенията си и приноса си към компютърната индустрия. Още на 20 годишна възраст той печели милиони, а богатството му продължава да се трупа с всяка изминала година. Apple притежава особена репутация в света на потребителската електроника, дължаща се на нейната задълбочена философия за продуктовия дизайн и на нейните отличителни рекламни кампании. Основателят вече не е сред нас, но това, което е оставил зад себе си ще лежи като основа за всеки следващ иновативен визионер, който иска да промени средата около себе си. В негова чест ви споделяме 10 вдъхновяващи цитата и философии.

"Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят."

"Никой не иска да умре! Дори хората, които искат да отидат в Рая, не искат да умрат и да отидат там. Въпреки това, смъртта е крайна спирка, която очаква всеки от нас. Никой не я е избегнал. И така трябва да бъде, защото смъртта е най-доброто изобретение на живота. Тя е агентът на промяната."

"По-забавно е да си пират, отколкото да работиш във флота."

 "Не можеш да предвидиш какво ще се случи, но можеш да усетиш посоката, в която вървиш. И това е най-близкото, до което можеш да достигнеш. След това отстъпваш назад, за да не пречиш и нещата просто оживяват пред теб."

"Моят бизнес модел са "Бийтълс". Те са били четири момчета, които са държали негативните си страни под контрол. Балансирали са се един друг и общото е било много повече от сумата от отделните части. Ето така виждам аз бизнеса, великите неща никога не се правят от един човек, те се правят от група хора."

"Аз съм единственият човек, който знае какво е да изгубиш четвърт милиард долара за една година. И това много добре формира характера."

"Пикасо е казал: "добрите художници копират, великите – крадат." Ние никога не сме се срамували да откраднем гениална идея."

"Имаше години, когато нямах своя стая, спях на пода у приятели и връщах бутилки, за да си купя вегетариански бургер. Всяка неделя изминавах пеша по 10 километра, за да мога поне веднъж в седмицата да похапна нормално на благотворителен обяд в кришнарския храм. И знаете ли какво? Беше прекрасно време!"

 "Бих разменил всичките си технологии за един следобед в разговор със Сократ."

"Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в капана на догмите, които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искате да станете. Всичко друго е второстепенно…"

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…