Капана има своето ново съкровище, което отвори своите врати вчера - Домъ на плочата Soul Searchin. Неин собственик е небезизвестният на пловдивските музикални среди Стефан Колев, по познат с прякора си SKILL. След години работа из радиата той решава да участва в инициативата „Капана – Квартал на творческите индустрии“ на Общинска фондация „Пловдив 2019“. Първоначалната му идея е да събере в едно пространство радио, звукозаписно студио и репетиционна зала. С проекта си печели място, но то не му харесва, тъй като по никакъв начин не би могло да задоволи плановете му. Отказва мястото и решава да продължи напред, но след седмица от "Пловдив 2019" го обезпокояват, че имало ново място, което можело да му хареса. Отива, разглежда, но все пак не се съгласява и с втория вариант. Минават още две седмици и получава ново позвъняване. С думите „Ама тоя път за последно“ той отива на ул. Константин Стоилов 27. Дали три наистина е късметлийско число или не, той се влюбва в мястото и моментално в главата му излиза идеята за плочи. Не иска да бъде един обикновен магазин, за това и го кръщава Дом на плочата. Колекцията му е повече от внушителна. Тя води своето начало от началото на 90-те години, а до сега е стигнала размерите на 6 000 големи и около 3 000 малки плочи. Разбира се, няма как всичко това да бъде побрано в пространството му, но там могат да бъдат намерени близо 1 300 плочи.

За сега има идеята да прави сбирки, събития, прожекция на филми на отсрещната стена, а също обмисля да кани и гост-лектори, които да обучават как се миксира, да обясняват по-подробно историята на самия стил музика, в който са специалисти. Даже в момента една от стените представлява изложба на негов приятел, който е изрисувал картини и плочи с ликовете на известни музиканти. От тук му идва и идеята, че четирите му стени са достатъчни и за да се правят изложби вътре, стига да са на музикална тематика. Soul Searchin е отворено пространство, в което може да влезете без да имате идея какво ви се слуша и да излезете с новия си любим изпълнител под ръка.

2 comments

 • Comment Link rockabilly rockabilly Юли 21, 2014

  Боянов, кaжи сегa лесно ли е дa си форумен хейтър?

 • Comment Link Боянов Боянов Юли 19, 2014

  Няма лошо, само тая българо-английска смесица ми е някак непонятна. Домъ на плочата - добре, ама вързано с Soul Searchin... Да не говорим, че е нарушение на Наредбата за рекламна дейност в Община Пловдив, в която изрично се казва:
  "Чл. 6. Всички текстове в областта на външната реклама, надписите и
  информационно-указателните табели е необходимо да бъдат изписани на български
  език, с изключение на търговска марка или фирмен знак на предприятия с доказана
  международна популярност", която (наредба) произтича от Закона за българския език. Разбира се на кой му пука за българския, даже може да комбинираме старите форми с чужди съчетание за да стане по-интересно.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…