EU Japan fest до момента е подкрепила събития в 26 страни и 40 града. Ред  е на Пловдив

Трети форум посветен на Япония се състоя преди броени минути. Събитието се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ и показа десетки примери за това как Изтока и Запада могат да си сътрудничат относно европейските столици на културата.

EU Japan fest е неправителствена организация, която помага на хората с идеи от 1992 година. Такако Сайки представи много проекти, реализирани в предни столици на културата от съществуването на организацията. Срещата с японските представители бе изключително практическа насоченост. Искахме да отворим вратата си към света, за да свързваме хората и да създадем едно общо бъдеще, заяви г-жа Сайки. Тя заяви още, че във време на глобализация е все по-трудно да определим културата си. Макар че айкидо, бонсай и хайку са много популярни в Европа, в Япония не са чак толкова. Нашата култура е дълбоко свързана с тази на Корея, Китай и други страни от западния свят, допълни още Такако.

Дойде ред и Пловдив да си партнира със Страната на изгряващото слънце. От EU Japan fest заявиха, че са готови да помогнат на пловдивчани с идеи, които искат да ги реализират през 2019-та. От организацията предлагат контакти и лични срещи с японски творци, помощ при подбора на артисти за проектите и дори проучвателни пътувания от екзотичната за нашите ширини държава. Те подкрепят идеи в най-различни области, сред които фотографията, визуални изкуства, класически и съвременен танц, дори и гастрономията, като за пример бе даден мастър клас за суши в Пилзен, Европейска столица на културата за 2015-та година.

EU Japan fest дори може да финансира вашата идея, ако имате такава. Организацията събира средства от дарители и донори, за да подкрепи изкуството във всичките му сфери. Ако имате идея, проект или искате да разговаряте с представителите на EU Japan fest, можете да го направите днес, в 15:00 часа. в сградата на фондация „Пловдив 2019“. Ако ли нямате възможност днес, то екипът на фондацията може да ви обясни по-подробно как да партнирате с Япония, нейните артисти или да ви помогне да разширите мрежата си от партньори.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…