Сдружение „Пловдив-най-старият жив град в Европа“ Ви кани на ритуална жътва по древни способи на лимец в подножието на една от най-старите праисторически могили на Пловдив – Мичкюрската селищна могила. Лимецът е една от най-старите храни, познати на човечеството, култивиран от хората преди повече от 9000години, и е най-старото културно растение на територията на България.

Възстановката на древния ритуал ще се бъде на 2.08.2014 ( събота) от 10,30 часа на Мичкюрската (Прославската) могила . Събитието ще уважат кмета и зам.кметове на Община-Родопи.

Как да намерите Мичкюрската
  могила?  - От околовръстното шосе на Пловдив се завива по пътя за Златитрап и на  350-400м след отбивката вдясно се вижда голямо възвишение. Може да се паркира и от двете страни на пътя.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…