"Хеброс" и "Паваж" с по две отличия от конкурса на списание Бакхус

„Хеброс“ триумфира за втори път като Ресторант на годината, победи и в категорията за обслужване

„Паваж“ също с два приза – Вкусно място и Ресторант на публиката

Пловдив се отличи освен като културна и като кулинарна столица. Снощи се раздадоха поредните награди на списание „Бакхус“ за най-добрите родни представители на ресторантьорския бизнес.

Градът ни гордо представи бранша с две заведения, еталон на професионализъм, прекрасна кухня и добро обслужване – ресторант „Хеброс“, намиращ се в Старинен Пловдив и ресторант „Паваж“, в сърцето на квартал „Капана“. И двата ресторанта спечелиха по две награди на гастро церемонията снощи в столицата.

Наградите „Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino“ се раздават повече от 15 години, като се определят от независимо жури, в което влизат представители на кулинарната критика, професионалисти и любители. Критериите за оценяване са много: избора на продукти, меню, качество на приготвяне на ястията, дали отговарят на концепцията на ресторанта, цените на ястията, дали описанията в менюто отговарят на това, което се сервира, обслужването, хигиената, иновации и други.

За втори път, най- престижната родна кулинарна награда „Ресторант на годината“ бе присъдена на "Хеброс“. Ресторантът грабна и приза за „Най-добро обслужване“.

Колкото до по-малкото, но също толкова очарователно заведение „Паваж“ – то си спечели любовта на публиката, която го определи като „Ресторант на читателите“, както и с другата престижна награда за толкова млад ресторант – „Вкусно място“.

Благодарение на старанието на собствениците на двата ресторанта, в Пловдив дойдоха почти половината от наградите в различните категории на конкурса на Бакхус. 

В разделя „Дебют 2016“ изкласи столичният ресторант Nikolas0/360, а шеф Кирил Стоев бе признат за „Най-добър млад готвач“. 

Тази година от Бакхус създадоха и нова категория за „Нова вълна“, където победителят е ресторант MEAT. 

Сред другите победители се нареждат и Grape Central за „Най-добра винена листа“, Before 10 за „Устойчива концепция Метро“ и други.

Пловдив е много горд със своите печеливши, които няма да оставят добрата работа, а ще продължат да се грижат за клиентите си с класа и още по-силна мотивация. 

Поздравления за екипите на "Хеброс" и "Паваж".

Снимки: списание "Бакхус"

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…