311 души гласуваха в анкетата на Lostinplovdiv.com

„Паваж и Атлас“ си поделят първото място

Пловдивският гид Lostinplovdiv.com се допита до мнението на местните хора по темата: Кой е най-добрият ресторант в града под тепетата? Читателите имаха на разположение 3 седмици, за да гласуват за своя фаворит, като всеки имаше възможност да посочи различно заведение.

Само преди броени минути стана ясно и кой е победителят в номинациите на клиентите. Оказва се, че първото място се отрежда не на един, а на два пловдивски ресторанта – „Паваж“ и „Атлас“, които спечелиха сърцата и небцата на хората, а явно са привлекли и верни клиенти. Сред всички 311 души, които участваха в отворената анкета, заведенията оглавиха класацията с по 48 гласа за всяко от тях. В допълнителния въпрос: „Кое място бихте препоръчали на гостите на града?“, отново неминуем фаворит е „Паваж“, което тотално го изпраща на върха на класацията.

Веднага след тях дуото първенци в класацията се нарежда и „Le Petit Paris“, който е впечатлил клиентите си не само с изискана кухня, но и с ефектен дизайн. Малкият Париж грабва сребърния медал с 42 гласа, а на трето място се класира ресторант „Мавруда“, който е подкрепен от 35 души. Третият в класацията спечели вота и на много от туристите в града, които са останали наистина впечатлени от кухнята.

В анкетата на Lost in Plovdiv читателите бяха номинирали общо 68 заведения. Ето тези от тях, които получиха над 10 препоръки от конкурса на гида:

4. Ресторант „Гребеца“ – 24 гласа

5. Ресторант “Torro Grande” – 23 гласа

6. Ресторант „Hemingway” – 20 гласа

7. Jagerhof – 19 гласа

8. Ресторант „Мемори“ – 16 гласа

9. Ресторантите „Глухарчето“ и “Happy” – 14 гласа

10. Ресторант „Смокини“ – 12 гласа

11. Ресторант „Сол и Пипер“ – 11 гласа

12. Ресторант „Одеон“ – 10 гласа

Това са заведенията, които бяха оценени най-силно в анкетата. Гласувалите потвърдиха в запитването, че най-важното според тях е добре приготвената храна. В своите критерии, пловдивчани поставиха на второ място качеството на обслужването и отношението на персонала към посетителите. Удобната локация остава на трето място, а цената се оказва последният фактор, по който жителите на античния град категоризират заведенията за хранене.

Освен общо 14-те ресторанта, които си поделиха първите 12 позиции сред общо 68 заведения за хранене, препоръките също не спираха да валят. Сред препоръчаните заведения, които гостите на града трябва да посетят, не са само ресторанти. Иначе “ToMato” е едно от най-предлаганите места, а след него се нарежда ресторант “Porky’s BBQ”, „Старият Пловдив“, „Филипополис“ и „Хеброс“,“Raffi Bar and Gelato”.

Мястото за хапване на паста на крак “La Pasta”също спечели вниманието на клиентите, а извън тези категории, пловдивчани завиха, че препоръчват още бирария „Котка и Мишка“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…