Оператори следят ръчно достоверността на офертите

Георги Ангелов е добре познатото лице от шоуто Мастър Шеф

Онези от вас, които гледат редовно телевизия, със сигурност си спомнят за Георги Ангелов – пловдивчанинът, който разгроми конкуренцията в Мастър Шеф 2 и се доказа като един от петимата най-добри любители кулинари в страната. Освен гурме майстор обаче, Георги е известен в IT-средите със своите идеи и професионални успехи.

Преди по-малко от 2 месеца дизайнерът стартира нов проект: Yoo.bg. Това е уебсайт, който прави намирането на най-добрата оферта за почивка или екскурзия лесно като детска игра. Зад уникалния алгоритъм за търсене и систематизиране на офертите стои дългогодишният приятел и сътрудник на Георги, Янчо Георгиев. Целта на двамата новатори е платформата да събере наистина всички туристически оферти, които се предлагат на българския пазар. Сайтът използва иновативен подход, който ще улеснява значително търсенето на почивки и екскурзии на страхотни цени. За двата месеца от старта на проекта, вече има над 3000 оферти.

Георги разказва, че много от екстрите в yoo.bg,  дори самият уеб сайт, са били създадени като отговор на проблеми, с които той самият се е сблъсквал при организирането на пътувания. Една от тях е опцията за създаване и споделяне на списъци с оферти.

„Често пътуваме със съпругата ми и обикновено тя се занимава с търсенето на подходящи туристически предложения, от които после си избираме. Затова често получавам имейли с безкрайни списъци с линкове. Не знам дали можете да си представите как изглежда подобен имейл, но честно си признавам, че понякога ми се е искало просто да го изтрия и да кажа, че нищо не съм получавал… Казах си, че не може да няма решение на проблема. И в крайна сметка се заех да го осъществя.“

Георги споделя, че нарастването на оферти става бавно, тъй като всяко предложение се преглежда ръчно за некоректно описани цени и условия. Това обаче е и едно от големите предимства на проекта: оператори следят на сайта да се публикува истинската цена, която човек трябва да плати за дадена почивка или екскурзия – с включени „задължителни доплащания“.

Платформата вече диша във врата на своите конкуренти, а Георги обещава, че още това лято сайтът ще успее да предложи най-много туристически оферти в България.

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…